Hlavní obsah

Fenin, Plašil a spol. si zahráli s vítězi amatérského turnaje

PRAHA

Fotbaloví reprezentanti Martin Fenin, Jaroslav Plašil, Jan Morávek, Michal Kadlec a další si zpestřili letní dovolenou a zahráli si na exhibici s vítězi turnaje Nike City Cup pro amatérské hráče od patnácti let. Fanouškům se na umělé trávě na pražském Vyšehradě představily také výběry Sparty, hráčů do 21 let a Baníku Ostrava v čele s Matějem Vydrou, který přestoupil do italského Udine.

Foto: Sport.cz

Tangu Brno, vítěznému týmu Nike City Cupu, pogratulovali také fotbaloví reprezentanti Jaroslav Plašil a Martin Fenin.

Článek
Fotogalerie

Reprezentanti si exhibiční turnaj pochvalovali. "Je fajn, že se takovéhle akce dělají. Je to podpora fotbalu jako takového," uvedl Fenin, který nastoupil v dresu týmu elite.

Spolu s ním bavily ofenzivními kousky diváky na Vyšehradě i tři další celky: pražská Sparta, Ostrava a tým mladíků do 21 let, které se na zmenšeném hřišti utkaly s čtyřmi nejlepšími výběry z amatérského turnaje. Amatérští hráči rozhodně nechtěli zůstat pozadu a s profesionály si v ničem nezadali.

Hned na úvod vypadla Sparta. "Může za to trenér, určil špatnou taktiku," vtipkoval v odlehčené atmosféře letenský defenzivní záložník Jiří Kladrubský.

Nejlépe se proti amatérským fotbalistům vedlo reprezentantům. Tým kolem Fenina a Plašila prošel do finále, kde podlehl až v penaltovém rozstřelu vítězi turnaje týmu Tango Brno.

Součástí programu byla rychlostní soutěž Speed Chalenge, jejíž tváří je portugalská hvězda Cristiano Ronaldo. Hráč musí v co nejkratší době proběhnout s míčem u nohy mezi kužely a na závěr vystřelit na branku. Na Vyšehradě zvládl nejrychleji trať legionář Morávek.

Tým Tango Brno si za první místo odnesl kromě vítězství nad profi hráči také trofej,  fotbalové vybavení Nike v hodnotě 100 000 Kč a herní konzole XBox. Vítězové se také podívají do Anglie na zápas slavné Premier League.

Fotbalového turnaje Nike City Cup se zúčastnilo celkem 304 týmů z celé České republiky a téměr 2500 hráčů. Šlo o turnaj v malém fotbalu, který probíhal celkem v osmi městech, na devíti místech v průběhu tří měsíců – od dubna do června 2010.

Nike City Cup podpořili i čeští umělci a hudebníci. Známý raper ze skupiny PSH – Wladimír 518 navrhl graffiti pro tento turnaj a DJ Wich byl u oficiálního představení turnaje. Turnaj zároveň probíhal i v dalších zemích po celém světě. Nike se rozhodla kromě velkých fotbalových klubů a světových hráčů podporovat i malou kopanou v místech, kde se potkávají mladí fotbalisté.

Reklama