Hlavní obsah

Dočasný trenér Argentiny Batista by mohl u týmu zůstat nastálo

BUENOS AIRES

Působení trenéra Sergia Batisty na lavičce argentinské fotbalové reprezentace by se mohlo změnit z dočasného na trvalé. Pokud s týmem vyhraje oba nadcházející přípravné zápasy s Irskem a mistry světa ze Španělska, je vedení svazu podle agentury AP připraveno nabídnout mu smlouvu.

Foto: Fernando Alfonso, Reuters

Sergio Batista.

Článek

Tuto možnost naznačil v rozhovoru s novináři prezident svazu Julio Grondona. Na otázku, jestli v případě dvou výher může Batista zůstat u reprezentace, odpověděl: "Je to možné. Dveře má otevřené každý." S Irskem se Argentinci utkají 11. srpna, se Španělskem 7. září.

Sedmačtyřicetiletý Batista, který před dvěma lety na olympiádě v Pekingu dovedl argentinský výběr od 23 let ke zlatým medailím, byl dočasným trenérem jmenován v úterý. U týmu nahradil legendárního Diega Maradonu, který skončil po neúspěšném vystoupení na mistrovství světa, kde Argentina vypadla ve čtvrtfinále.

Mezi dalšími kandidáty na místo u argentinské reprezentace je trenér Estudiantes Alejandro Sabella, Claudio Borghi z Boky Juniors a také Carlos Bianchi s Diegem Simeonem.

Reklama

Související témata: