Hlavní obsah

Česká fotbalová dvojčata podepsala novou smlouvu se Celtikem

GLASGOW

Dvojčata Filip a Patrik Twardzikové dnes podepsala novou tříletou profesionální smlouvu se skotským fotbalovým klubem Celtic Glasgow. Ranní podpis se sedmnáctiletými bratry oznámil Celtic na svém webu. "S nadšením oznamujeme prodloužení smlouvy s bratry Twardzikovými. Od svého příchodu v roce 2009 všechny ohromili svým velkým zlepšením," stojí na klubovém webu.

Foto: celticfc.net

Dvojčata Filip a Patrik Twardzikové se upsali Celtiku Glasgow, uprostřed manažer Neil Lennon.

Článek

Oba bratři, kteří vyrůstali v Německu, kde prošli mládežnickými týmy Herthy Berlín, zatím patří do juniorky Celtiku. Filip si však již vyzkoušel dres prvního týmu na nedávném přípravném turnaji Emirates Cup v Londýně.

"Je pro nás dobré podepsat novou smlouvu na další roky. Věříme, že si během těchto tří let vybojujeme šanci posadit se alespoň na lavičku prvního týmu," citoval web Filipa Twardzika, který spolu s bratrem obléká dres české reprezentace do 19 let.

Z podpisu nové smlouvy měl radost i výkonný ředitel Celtiku Peter Lawwell. "Když přišli, byli velmi talentovaní mladíci. Od té doby na sobě však hodně zapracovali a ukázali velké zlepšení a výkonnostní růst. Jsou pro náš klub velkým příslibem a důkazem, že chceme pracovat s naší mládeží," řekl Lawwell.

V Celtiku působí také český obránce Milan Mišůn.

Reklama