Hlavní obsah

Hübschman kraluje ukrajinské lize. Takový náskok jsme nečekali, říká

Český fotbalový reprezentant Tomáš Hübschman si se Šachtarem Doněck užívá dvanáctibodový náskok na čele ukrajinské ligy. Jeho tým má navíc nakročeno k postupu ze základní skupiny Ligy mistrů, v níž dokázal porazit i slavný Arsenal. „To bylo hodně důležité. Potěšili jsme fanoušky a vytvořili si před zbývajícími zápasy velmi dobrou pozici pro postup,“ řekl v rozhovoru pro Právo český reprezentant.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Hübschman si užívá kralování ukrajinské lize.

Článek

Šachtar Doněck vede ukrajinskou ligu s luxusním náskokem. Chybí vám něco ke spokojenosti?

Chybí, protože jsme některé body poztráceli zbytečně. Na druhou stranu musím říct, že jsme na tom velmi dobře a můžeme si jen přát, aby to pokračovalo. Dvanáct bodů na Dynamo Kyjev je slušná porce. To jsme před začátkem sezóny nečekali, aspoň máme klid na zimní přípravu.

Znamená tak velký bodový odstup, že Šachtar nad ostatními týmy v ukrajinské nejvyšší soutěži ční?

Nejsme určitě špatní, ale zase nejsme o tolik lepší. V několika zápasech jsme měli i štěstí. Často rozhodují maličkosti a ty se až na pár výjimek otočily v náš prospěch. Bodovali jsme se všemi silnými týmy, ale také jsme ztratili pět bodů s celky ze druhé poloviny tabulky.

Bude pro vás jarní část ligy snazší?

Kdepak, čekají nás hodně těžké zápasy venku. Ale byla by škoda tenhle náskok ztratit.

Jak na tom jste v Ukrajinském poháru?

Postoupili jsme do semifinále, o to je náš program náročnější. Ale chceme i tuhle trofej.

Daří se vám i v Lize mistrů, dokonce jste porazili Arsenal…

To bylo hodně důležité. Potěšili jsme fanoušky a vytvořili si před zbývajícími zápasy velmi dobrou pozici pro postup. Jedeme ještě do Bělehradu, kde nás čeká Partizan, a končíme doma s Bragou. Stačí nám získat bod.

V Bělehradu vás ale čeká bouřlivé prostředí. Už jste tam hrál?

Loni v prosinci utkání Evropské ligy. Napadlo hodně sněhu, moc lidí nepřišlo, nebyl to hezký zápas. My jsme měli postup jasný, Partizanu o nic nešlo. Byl to takový zbytečný souboj. Přijeli jsme tam se spoustou kufrů, hned po utkání každý letěl domů. Nevzpomínám na to moc rád.

Berou už fanoušci na Ukrajině evropské poháry jako samozřejmost?

Jsou hodně nároční a s jídlem roste chuť. Není to asi úplná samozřejmost, ale chtějí pravidelně chodit na kvalitní soupeře. Očekávají, že se dostaneme do Ligy mistrů i v dalším ročníku.

Reklama