Hlavní obsah

Sparťan Wilfried potěšil adoptovaného fanouška Sparty

PRAHA

Na to, že je hvězdou na českých fotbalových trávnících, si sparťanský útočník Bony Wilfried už zvykl. Ve středu večer se ale stal i hvězdou charitativní módní přehlídky Interspar presents: Fashion for kids 2010 - Celebration pořádané Nadací Terezy Maxové dětem. Spolu s klubovým kolegou Léonardem Kweukem přijal pozvání, aby potěšil čtrnáctiletého fanouška Sparty, jehož adoptovali londýnští manželé, a sklidil jeden z nejbouřlivějších aplausů večera.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťanští fotbalisté Bony Wilfried a Léonard Kweuke se účastnili charitativní módní přehlídky Interspar presents: Fashion for kids 2010 - Celebration pořádané Nadací Terezy Maxové dětem.

Článek

Obecenstvo módní přehlídky ocenilo především Wilfriedovu snahu mluvit česky a také jeho smysl pro humor. Adoptovaný chlapec spolu se svým dvojčetem už dost dlouho žije v Anglii, a pomalu tak zapomíná češtinu, což Wilfried kvitoval s povděkem. "Jsem rád, že mluvíš stejně česky jako já," řekl mu sparťanský kanonýr domovem v Pobřeží slonoviny a hlediště Obecního domu v Praze bouřilo smíchem.

Sparťanští fotbalisté Bony Wilfried a Léonard Kweuke se účastnili charitativní módní přehlídky Interspar presents: Fashion for kids 2010 - Celebration pořádané Nadací Terezy Maxové dětem.foto: Právo/Petr Horník

Spolu s Kweukem pak předali chlapci sparťanský dres a míč a popřáli mu mnoho štěstí do života. "Jsem moc ráda, že kluci přijali moje pozvání a přišli udělat takové hezké gesto. Bony je velkým idolem tohoto chlapce stejně jako celá Sparta. Přijel sem s rodinou z Londýna, aby ukázal, že jsou příběhy se šťastným koncem, tak jsme mu chtěli udělat radost, což se povedlo," těšilo Terezu Maxovou.

Wilfrieda překvapilo, kde všude má Sparta fanoušky. Přestože chlapec, který strávil útlé dětství v českém kojeneckém ústavu, žije v Londýně, nosí sparťanskou čepici i na tamní fotbalové stadiony. "Překvapilo mě to. Je důležité, že i když žije v Londýně, tak miluje Spartu. Pro mě je to ještě větší motivace, když vím, že na nás myslí i takové děti. Musíme na hřišti bojovat i za něj," prohlásil Wilfried. "Přeju mu i jeho bratrovi, ať mají krásný život a ať se jim daří," dodal.

Reklama