Hlavní obsah

VIDEO: Nejhorší fotbalový tým Británie dostává dvacet branek za zápas

PRAHA

Gól, gól, gól. A stovky gólů. To je radost, ale také smutek, když jste na špatné straně hřiště. A co když míč lovíte 227krát? To je na ručník a doživotní zákaz tohoto sportu. I tací jsou. Sedm anglických statečných hráčů plus brankář v týmu FC Madron. Mužstvo, které jen prohrává, a to stále.

Nejhorší fotbalový tým. Sedm hráčů v poli a jeden brankář.

Článek

V srpnu začali hrát soutěž, odehráli jedenáct utkání, což při jednoduchém výpočtu dává dvacet přídělů za každých devadesát minut. Největší nálož tito odvážní fotbalisté inkasovali v poměru 55:0.

Hřiště Krále Jiřího V. v Cornwallu nezažívá radostné a opojné chvilky vítězství. Viněta nejhoršího týmu Velké Británie má svého vládce, který hraje v hornické lize. Vždyť jen ty výsledky: 11:0, 4:1, 16:0, 27:0, 27:1, 55:0. „Asi jsme nejhorší tým v Británii, ale morálka je vysoká, hlavy vzhůru, zlepšujeme se,“ řekl sekretář klubu Alan Davenport pro server guardian.co.uk.

O fotbalistech z Madronu vědí už i v zahraničí. Objevují se ve sportovních rubrikách ve Francii, Itálii a dokonce i Brazílii.

„Volali mi tři kluci, chtěli by s námi hrát. Naposledy jsme prohráli 0:22, to není geniální, ale je to o 33 gólů lepší než minule. Další víkend bychom se mohli dostat k bodu, nesmíme to vzdát,“ pronesl optimisticky Davenport, který obdivuje své hráče, ale také připustil, že výkony jsou hodné úsměvné. Není divu. Trenér radši utekl a on má tým nyní na povel. Jak dlouho on vydrží?

Reklama