Hlavní obsah

Česká devatenáctka se na ME může utkat i se Španělskem

PRAHA

Čeští fotbalisté do devatenácti let se na mistrovství Evropy mohou utkat kromě pořádajícího Rumunska také s Belgií, Řeckem, Irskem, Srbskem a také se Španěly a Turky, kteří si postup zajistili v dnešních závěrečných zápasech kvalifikace.

Článek

Čeští reprezentanti si jako vítězové páté skupiny zajistili postup už 24. května, až dnes se však dohrávaly poslední zápasy v ostatních skupinách. Španělsko si v přímém souboji zahrálo o postup s dalším fotbalovým gigantem Anglií a remíza 1:1 mu stačila k uhájení prvního místa. Gólem se o to zasloužil valencijský útočník Isco.

Dnes si postup zajistilo i Turecko, které uspělo v přímém souboji s Německem. Tomu přitom stačila i remíza. Postupovou výhru 1:0 zařídil útočník Muhammet Demir, který si připsal šestý zásah ve třech zápasech skupiny a stal se tak nejlepším střelcem.

Na šampionátu budou překvapivě chybět velmoci jako Itálie či Francie, které skončily na druhých místech skupin za Irskem a Řeckem. Právě Řekové a Turci jsou jedinými dvěma týmy, které získaly ve skupině plný počet bodů.

Los mistrovství Evropy v Rumunsku se uskuteční 9. června. Osmička týmů bude rozdělena do dvou skupin, z nichž vždy dva celky postoupí do semifinále. Turnaj začíná 20. června.

Reklama