Hlavní obsah

Buclatý Ronaldo při rozlučce s brazilským dresem zahazoval šance

SAO PAULO

Bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldo se s brazilskou reprezentací gólem nerozloučil. Čtyřiatřicetiletý útočník odehrál čtvrthodinu v závěru prvního poločasu v úterním přípravném utkání s Rumunskem, které pětinásobní mistři světa porazili 1:0. Jediný gól zápasu dal v 21. minutě Fred, který pak uvolnil místo v sestavě právě Ronaldovi.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Ronaldo ve svém posledním utkání za brazilskou reprezentaci

Článek

Buclatý Ronaldo se během svých 15 minut na hřišti dostal do tří šancí, ale žádnou z nich neproměnil. Dvojnásobný mistr světa, který ukončil hráčskou kariéru už v únoru, si připsal 98. reprezentační start, ale bilanci 62 branek nerozšířil. Více gólů za Brazílii nastřílel pouze legendární Pelé (77).

"Promiňte. Šance jsem měl, ale gól jsem dát nedokázal," omlouval se divákům na stadionu v Sao Paulu autor rekordních 15 branek na světových šampionátech, jenž se v závěru kariéry potýkal s nadváhou. "Můžu vám jen poděkovat za všechnu podporu a přízeň, kterou jste mi celé ty roky věnovali," uvedla někdejší hvězda Barcelony, Interu Milán, Realu Madrid a AC Milán.

Ze hřiště odcházel nejlepší hráč světa z let 1996, 1997, 2002 a dvojnásobný držitel Zlatého míčem kordonem, který utvořili hráči obou mužstev.

Reklama

Související témata: