Hlavní obsah

Mikloško se po dvaceti letech v Anglii vrátil do českého fotbalu

PRAHA

Dlouhých dvacet let od roku 1990 působil jako brankář a později coby trenér gólmanů v Anglii. Loni v březnu ukončil angažmá ve West Ham United a letos začal Luděk Mikloško (49) znovu působit v českém fotbale. Dohodl se na spolupráci s agenturou Sport Invest a bude dohlížet na vývoj talentovaných mladých hráčů z nejrůznějších klubů.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Internacionál Luděk Mikloško při práci s mladými brankáři

Článek

Travnaté hřiště na pražské Děkance patřilo v pátek talentovaným fotbalistům a jejich setkání s hráči, kteří už to dotáhli do velkých evropských klubů. Třicet talentovaných mladíků ve věku 13-18 let mezi sebou soutěžilo v různých dovednostních soutěžích a na jejich umění dohlíželi a případně jim radili čeští fotbalisté, kteří byli zároveň patrony projektu – Michal Kadlec, Jaroslav Drobný, Zdeněk Pospěch a Tomáš Kalas.

Zleva Michal Kadlec, Zdeněk Pospěch, Tomáš Kalas a Jaroslav Drobný "předcvičují" svým mladším nástupcům...foto: Sport Invest

„Je to pro mladé kluky motivace, aby se přiblížili k hráčům, kteří už něco dokázali. Pořádáme takto druhý ročník a má to velký ohlas. Zároveň mladí hráči ve věku žákovských a dorosteneckých kategorií dostávají od zkušenějších rady do další fotbalové kariéry. Tentokrát jsme se hodně věnovali třeba cizím jazykům. Je nezbytné učit se už v tomto věku, pokud chtějí mladí kluci ve fotbale něco dokázat,“ řekl Roman Brulík, ředitel Sport Invest International.

Na dovednosti hráčů a především brankářů dohlížel i internacionál Luděk Mikloško, který se po dlouhých letech vrátil z Anglie a dohodl se na spolupráci se Sport Investem.

„Baví mě to, jezdím po celé republice a věnuji se talentovaným klukům. Jen je to náročné na cestování, za měsíc jsem najel nějakých sedm, osm tisíc kilometrů,“ usmíval se zkušený gólman.

Reklama

Související témata: