Hlavní obsah

Kolumbie zváží, zda přijme rezignaci kouče fotbalové reprezentace

BOGOTÁ

Kolumbijská fotbalová federace bude teprve zvažovat, zda přijme rezignaci reprezentačního trenéra Hernána Daría Gómeze. Ten v úterý odstoupil po víkendovém incidentu, při němž v baru v Bogotě dvakrát uhodil opilou ženu.

Článek

Gómez napadl opilou ženu poté, co se od ní dočkal kritiky za práci u národního týmu. Za svůj čin se nejprve omluvil, i když odmítl potvrdit, zda jsou zprávy v médiích přesné. Následný tlak sponzorů a politiků jej donutil vyvodit vážnější důsledky a vzdát se funkce.

Konec trenéra se zdál být jistou věcí, místo pouhého jednání o Gómezově nástupci budou však představitelé svazu jednat i o možnosti jeho setrvání. Sejít se mají poté, co 20. srpna skončí mistrovství světa hráčů do 20 let, které země hostí.

Podporu kouči vyjádřili v pátek v prohlášení jeho svěřenci. "Žádáme všechny - zástupce svazu, média, fanoušky a sponzory, aby nenarušovali kontinuitu našeho projektu," uvedli fotbalisté, avšak zároveň odsoudili násilí na ženách.

Pětapadesátiletý Gómez vedl kolumbijskou reprezentaci od května a na nedávném mistrovství Jižní Ameriky s týmem prošel do čtvrtfinále. Na lavičce národního týmu stál bývalý kouč Ekvádoru a Guatemaly už v minulosti a v roce 1998 Kolumbii dovedl k její dosud poslední účasti na světovém šampionátu.

Reklama

Související témata: