Hlavní obsah

Z brankáře Kouby se stal kanonýr

PRAHA

Na tradičním fotbalovém turnaji bývalých internacionálů v hale v pražském Edenu byl na Štěpána k vidění opět parádní fotbálek. Baví se pár stovek diváků a hlavně se tady potkávají celé generace hráčů, kteří rozdávali radost a s míčem si pořád rozumí. Poprvé se hrálo na speciálně položené umělé trávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Šmicer při vánočním turnaji internacionálů v Edenu.

Článek

Nejsilnější, alespoň podle jmen, byl tradičně tým Nike. Nastoupili v něm Stejskal, Chovanec, kteří po odchodu ze Sparty zatím nemají žádné angažmá, odpočívají a čekají... Dále Hašek, Siegl, Horňák, Lokvenc. Na hrotu gólman Petr Kouba.

„Stejskal mě nepustil do branky, tak jsem musel do útoku,“ usmíval se brankář, který jednou nádhernou brankou přispěl k výhře nad Slavií. „Kde mohla Sparta být, kdyby Koubič nestál v bráně, ale hrál na hrotu,“ pravil s úsměvem Ivan Hašek. „V bance mu to sedí líp,“ usmál se slávista Pavel Kuka.

„Berger nezapře, že je duklák, pěkně Spartu oblékl do žlutého,“ rýpl si Ladislav Vízek do bývalého spoluhráče a dodal, že jediným cílem Dukly je skončit před Slavií, za níž nastoupil jeho zeť Vladimír Šmicer.

Jan Berger i přes migraci několika hvězd postavil silný tým v čele s novým vedoucím prvního týmu Barankem a Frýdkem. „Žlutá nám padne. Poslali jsme některé kluky rozehrát před Silvestrovským derby, tady by si nekopili,“ pravil naoko vážně Jan Berger.

Zajímavé místo si našel v Plzni bývalý reprezentační stoper Karel Rada. „Starám se o ženský tým a je to super,“ pravil se zářícíma očima. Smutnější byla brněnská legenda Karel Jarůšek... „Zbrojovka nezačala ve druhé lize dobře, ale podzimní závěr už byl solidní. Pokud kluci budou dělat výsledky i na jaře a posunou se někam do pátého místa, pořád vidím šanci na postup. Někdo třeba postup odřekne, já jsem věčný optimista,“ říkal vážným hlasem.

Reklama

Související témata: