Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalový svět se rozloučil s Lukášem Přibylem: Tak to tam měj pod kontrolou, Příbo

PRAHA

Teď už víš, že i tam nahoře se to dělí na klokany, sparťany a ty ostatní. Tak to měj ve fotbalovém nebi pod kontrolou, Příbo. A s úsměvem, věčným optimismem a rozesmátou tváří, jak jsi to říkal po celých svých třiatřicet let. Nebo vlastně pouhých třiatřicet let, i když i za tu dobu jsi stačil svou pohodářskou duší a ještě větším srdcem nakazit celé davy. V ďolíčku i na Letné, ve fotbale i mimo něj. Po celých Čechách i Moravě. Proto se jich s tebou přišly v pátečním odpoledni naposledy rozloučit takové zástupy...

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Poslední rozloučení s místopředsedou fotbalové Sparty Lukášem Přibylem, který náhle zemřel v pouhých 33 letech, bylo přenášeno před strašnické krematorium na velkoplošnou obrazovku.

Článek
Fotogalerie

Pohřeb Lukáše Přibyla

Všichni truchlili, oči měli zarudlé, slzy utírali, přesto tě na cestě do fotbalového nebe vyprovodili potleskem. Chtělo by se dokonce říct aplausem, protože to slovo jsi měl rád. U Botiče, stejně jako na Letné. Tleskala legenda tvé Bohemky Panenka, jehož památný bělehradský dloubák jsi znal jen z televizních záznamů, protože jsi nebyl ještě na světě, když ho ve finále evropského šampionátu za Maierova záda posílal.

A sparťanský generální manažer Jaroslav Hřebík, kterého jsi teprve před pár měsíci jako druhý nejvyšší sparťanský boss inauguroval do funkce, se také přidal. Vždyť jste měli přece tolik plánů... Nikoli na to, jak rozložit nepřítele zevnitř, což jsi před pravověrnými klokany v nadsázce tvrdíval, ale jak Spartu pozvednout k nové fotbalové slávě.

Postupně se přidávali v obřadní síni strašnického krematoria a na prostranství před ní další a další... Kluci z kotle pod hodinami ve vršovickém ďolíčku, s nimiž jsi vyrůstal, abys po letech už jako ředitel milovaný zeleno-bílý klub zachránil. Pro ně i pro sebe, protože byl klubem tvého srdce a vršovická hymna o tom, jak klokani bojují, pak tvou Písní písní. Však i o tom mluvil herec Ivan Trojan, když se s tebou loučil a pak s ostatními tleskal.

Společně s celým mančaftem Bohemky i Sparty se Sňozíkem, Jarošíkem, Matějovským v čele, se současným letenským trenérem Martinem Haškem i bývalým koučem Jozefem Chovancem. S trenérem reprezentace Michalem Bílkem a jejím manažerem Vladimírem Šmicrem.

Asociačním šéfem Miroslavem Peltou a prvním mužem Sparty Danielem Křetínským i třeba internacionály Luďkem Mikloškem, Miroslavem Kadlecem, Vladimírem Hruškou. Ale třeba i herci Davidem Suchařípou, Otou Jirákem, zpěvákem Kamilem Střihavkou... Tleskal i celý dlouhý zástup fotbalistů, trenérů, funkcionářů i věrných fanoušků z Vršovic i Letné. Příznivců fotbalu, kteří nemohli uvěřit a pochopit, že jejich Příba, protože jinak nikdo Lukáši Přibylovi neřekl, to už tady na zemi pod kontrolou nemá. Tak to měj pod kontrolou alespoň ve fotbalovém nebi, Příbo.

Reklama