Hlavní obsah

Ronaldinho si našel v Brazílii rychle nové angažmá

Belo Horizonte

Jen čtyři dny po odchodu z Flamenga si bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldinho našel v Brazílii nové angažmá. Podepsal krátkodobou smlouvu s klubem Atlético Mineiro, s nímž už v pondělí trénoval. Dohoda zatím zní na půl roku.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Ronaldinho ještě v dresu Flamenga

Článek

Dvaatřicetiletý brazilský špílmachr, který vyhrál anketu FIFA v letech 2004 a 2005 coby hráč Barcelony, neodešel z Flamenga v dobrém. Protože nedostal výplaty v údajné celkové výši 20 milionů dolarů, obrátil se na soud a ten jeho smlouvu zrušil.

S vedením Atlétika Mineiro se mistr světa z roku 2002 dohodl bleskově. "Jsem hrdý a strašně rád, že jsem přivedl hráče takového kalibru," řekl předseda klubu z Belo Horizonte Alexandre Kalil. "Není to jen nějaký hráč, je to Ronaldinho! Možnost podepsat ho jsem nemohl propásnout," dodal hrdě.

Podrobnosti smlouvy klub nezveřejnil. Podle Kalila nebude mít tak vysoký plat jako ve Flamengu, údajně zhruba 700.000 dolarů měsíčně.

Ve Flamengu hrál Ronaldinho od loňska, kdy přišel po dvou letech z AC Milán. Předtím oblékal dres Barcelony pět sezon a vyhrál s ní Ligu mistrů. Premiéru v novém týmu, patnáctém v uplynulé sezoně brazilské soutěže, by měl absolvovat už ve středečním ligovém duelu proti celku Bahia.

Reklama

Související témata: