Hlavní obsah

VIDEO: Veterán Recoba dává po návratu domů parádní góly, trefil se přímo z rohu

Montevideo

Co jiného gólmanovi Mejíovi zbývalo, než bezmocně zahazovat rukama? Veterán Alvaro Recoba zase dokázal v zápase uruguayské ligy, že ani v šestatřiceti letech neztratil nic ze svého fotbalového kumštu. Oba dva jeho góly, jimiž rozhodl o výhře svého Nacionalu Montevideo v městském derby nad Fénixem, byly skutečně výstavní.

Parádní góly Recoby

 
Článek

Po jedenácti letech prožitých v Itálii, kde devět let oblékal dres Interu Milán, a po krátké zastávce v Řecku, se Álváro Recoba vrátil domů do Uruguaye. Nejprve do mateřského klubu Danubio, kde s fotbalem začínal, poté do slavného Nacionalu Montevideo.

V jeho dresu se mu letos daří, což dokázal i v posledním ligovém derby s Fénixem. Recoba, který v dobách své největší slávy patřil k nejlépe placeným fotbalistům světa, se blýskl dvěma parádními góly, proti nimž neměl panamský brankář Mejía sebemenší šanci. Oba padly po rohovém kopu - první střílel Recoba z hranice šestnáctky, druhý pak přímo z rohu. Zařídil jimi výhru svého týmu 2:1 a posun na druhou příčku v tabulce.

„Prožívá s námi své druhé fotbalové mládí. Fotbal ho ohromně baví a jeho zkušenosti jsou pro nás k nezaplacení," chválil Recobu trenér uruguayského mistra Gustavo Diaz.

Reklama