Hlavní obsah

Sparta - Rossijanka 0:1Sparťanky úvodní osmifinále Ligy mistryň těsně prohrály

Praha

Fotbalistky Sparty vstoupily do osmifinále Ligy mistryň domácí porážkou 0:1 s ruským mistrem FC Rossijanka. S předním evropským celkem složeným z hráček z osmi zemí včetně reprezentantek však odehrály vyrovnané utkání, které rozhodl jediný brejk. Stále tak mají naději na historický postup do čtvrtfinále. Odveta se uskuteční 8. listopadu v Rusku.

Článek

"Bude to těžké, ale Rossijanka ještě nemá nic jistého. Pokusíme se v Rusku zabojovat o postup," řekl sparťanský trenér Dušan Žovinec. "Holky mě rozhodně nezklamaly. Zahrály dobře, soupeř však má úplně jiné možnosti. Je to podobné, jako by mužská Sparta hrála se Zenitem Petrohrad. Jejich výprava do Prahy čítala 70 lidí. Takže z pohledu hry můžeme být spokojeni. Aby to byl úspěch, tak to chtělo remízu, na kterou jsme dnes měli," dodal.

Sparta hned v úvodu zahrozila po rohovém kopu, pak ale byly dlouho nebezpečnější hostující hráčky. Využívaly především větší rychlost a hrozily z brejků. Při jednom z nich utekla po pravé straně nigerijská útočnice Oparanozieová a střelou k tyči nedala brankářce Sloupové šanci.

Sparťanky poté přeskupily obranu a Oparanozieovou dostala na starosti krajní obránkyně Vyštejnová, a Rusky už se tolik neprosazovaly.

Naopak domácí hráčky se začaly dostávat do zakončení. Především po pravé straně přes Ringelovou a útočnici Lucii Martínkovou. Právě ta připravila i nejnebezpečnější akci Sparty, když s míčem přesprintovala dvě obránkyně a centrem našla hlavu Pivoňkové. Po jejím zakončení ale gólmanka soupeře dokázala míč vyrazit.

"Bohužel jsem nezvládli vstup do zápasu, kdy jsme 15 minut prohrávali snad všechny souboje a doplatili jsme na to gólem. Pak jsme to herně vyrovnali, chybělo nám však, aby se do útočení zapojilo více hráček, a vytvořili jsme si tlak. Do Ruska jedeme s tím, že se pokusíme využít nějaký brejk. Když se dostaneme do vedení, soupeř může znervóznět a pak je možné všechno," dodal Žovinec.

Osmifinále fotbalové Ligy mistryň:
Sparta Praha - FC Rossijanka 0:1 (0:1)
Branka: 12. Oparanozieová. Rozhodčí: Pedersenová (Nor.). Diváci: 525.
Sestava Sparty: Sloupová - Mocová (89. Nováková), Bertholdová, Vyštejnová, Bartoňová - Ringelová, I. Martínková, Pivoňková, Sedláčková (61. Krejčiříková) - Voňková (69. Danihelková), L. Martínková. Trenér: Žovinec.

Reklama

Související témata: