Hlavní obsah

VIDEO: FIFA nominovala nejhezčí góly sezóny. Pro který budete hlasovat?

Sao Paulo

Společně s vyhlášením Zlatý míč 2012, do něhož mezinárodní fotbalová federace FIFA nominovala Lionela Messiho, Cristiana Ronalda a Andrése Iniesu, získá ocenění také nejhezčí gól uplynulého roku. Nominováni na Cenu Ference Puskáse byly parádní kousky Miroslava Stocha, Radamela Falcaa a Neymara. Který z nich se vám líbí nejvíce?

Nominovaná branka Miroslava Stocha na Gól roku 2012

 
Článek

Nominovaná branka Radamela Falcaa na Gól roku 2012

Nominovaná branka Neymara na Gól roku 2012

Slovenský reprezentant Stoch si v Turecku vydobyl jméno nebezpečného šutéra ze střední vzdálenosti. Nejvydařenější gól uplynulého roku se fotbalistovi Fenerbahce podařil v březnovém utkání proti Genclebirligi, když přesně do „šibenice" napálil z voleje míč, který se k němu snesl přímo z rohového kopu.

I gól Kolumbijce Radamela Falcaa je parádní střelou. Podobně jako u Stocha se útočník Atlétika Madrid opřel do míče po centru z rohového kopu, Falcao se však položil do balónu při nůžkách. Ani při této trefě neměl brankář América Cali nejmenší šanci.

Posledním nominovaným je brazilský šperk Neymar ze Santosu. Jeho sólo začalo ještě na vlastní polovině. V honbě za gólem dokázal přejít přes tři protihráče a jemným dloubákem dokázal překonat i gólmana Internacionalu, který se mu vrhnul pod nohy.

Prohlédněte si v galerii všechny tři nominované góly a v anketě pod článkem hlasujte, který z nich se vám líbí nejvíce. Ovlivnit můžete také oficiální hlasování na stránkách FIFA. Vítěz bude vyhlášen na galavečeru 7. ledna v Curychu.

Který gól se vám líbí nejvíce?
Miroslav Stoch
20,3 %
Radamel Falcao
64,6 %
Neymar
15,1 %
Celkem hlasovalo 8438 čtenářů.

Reklama

Související témata: