Hlavní obsah

Corinthians - Chelsea 1:0Čech se další trofeje nedočkal. Chelsea ve finále klubového mistrovství s Corinthians těsně prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Guerrero 1 : 0
Záznam online reportáže

Jokohama
Aktualizováno

Ač byl tým kolem Petra Čecha po většinu utkání lepší, s Corinthians padl po brance z 69. minuty, které dosáhl jediný cizinec v sestavě brazilského klubu, peruánský útočník Guerrero. Chelsea měla v závěru tlak, který však zbrzdila červená karta Cahilla. Torres poté ještě dokázal dostat míč za brankáře Cassia, ale ke smůle Blues byl odmáván ofsajd. Brazilci se tak radují z triumfu v MS klubů.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Guerrerova branka rozhodla o prohře Čechovy Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Corinthians začali poměrně zostra. Čech se pořádně zapotil, když se po pár minutách ocitnul v jeho vápně s míčem Paulinho. Zakončit se mu však nepovedlo a Hazard míč dostal mimo dostřel. Chelsea se ale poté začala osmělovat a v 11. minutě se v soupeřově vápnu dostal k odraženému míči Cahill, který však pálil jen do brankáře Cassia.

Sedm minut nato nabíhala dvojice brazilských útočníků na stejný počet londýnských obránců, ale David Luiz Emersona vytlačil do úhlu a následně ho přinutil ke ztrátě míče. Zatímco první minuty se zdálo, že brazilský klub své anglické soupeře zatlačí, do poloviny první půle se hra Brazilců omezila hlavně na brejky.

Chelsea měla dobrou šanci na změnu skóre, když těsně před pokutovým územím Hazard po kontaktu se soupeřem přidal svému pádu. Následný přímý kop Luiz namířil jen do zdi. Chvíli nato zkoušel své herecké umění při souboji s Cahillem Guerrero. Rozhodčí zůstal proti jeho pádu ve vápně Blues netečný.

Do útoku se nadále tlačil Guerrero

Ve 35. minutě musel mít ale Čech náběh na infarkt. Guerrero si vybojoval obrovskou příležitostí na malém vápně, následně míč poslal jen vedle tyče, do které pak balón z úhlu napálil Emerson. Za chvíli se naopak předvedla Chelsea, když nejdříve hrozil Torres, poté Moses. Přes výrazně ofenzivní apetit obou mužstev se skóre do přestávky neměnilo.

Druhou část začaly oba týmy o poznání opatrněji. Do útoku se pak víc tlačila Chelsea, z níž v 54. minutě nebezpečně hrozil Hazard, jenž svůj únik zužitkoval ve střelu, kterou Cassio vyrazil na roh. Za dvě minuty se poprvé žlutilo. Sudí dal napomenutí corinthianskému záložníkovi Henriquovi, který poslal k zemi Matu.

Do ojedinělé šance Corinthians se dostal Paulinho, který Čecha provětral střelou zamířenou těsně vedle levé tyče. Na úvodní gól to nestačilo, Brazilci si však udělali radost v 69. minutě. Paulinho vlétl do vápna Chelsea, přenechal míč spoluhráči, proti jehož střele ještě český brankář výborně zasáhl, na následnou hlavičku Guerrera už ale neměl nárok (0:1).

Dvě minuty před koncem se Torres trefil, ale z ofsajdu

Corinthians po úspěšném zásahu ožili a už Chelsea tolik nedovolovali, Londýňané přesto bílý prapor nevztyčovali a snažili se o vyrovnání. Zbývalo deset minut a brazilský klub se zatáhl a vyčkával na brejky. Pět minut před koncem se v největší šanci, co zatím Blues měli, ocitl Torres, ale míč poslal jen do nabíhajícího Cassia.

V 90. minutě dostal navíc Cahill červenou kartu a Chelsea měla ve čtyřminutovém prodloužení již jen malé šance na srovnání skóre. Přes oslabení  dostal agilní Torres míč za Cassiova záda, ale sudí pískal ofsajd. Zatímco Londýn smutní, Corinthians dokráčeli k výhře v klubovém mistrovství světa.

„Odjíždíme se špatným pocitem, protože jsme rozhodně měli šance na to, abychom alespoň dovedli zápas do prodloužení. Je to velké zklamání projít celou tou cestou až sem a pak prohrát," řekl kapitán Chelsea Frank Lampard. „Teď se musíme zaměřit na to, abychom v lize předvedli šňůru vítězství a udrželi se v boji o přední příčky," dodal.

Fotbalové mistrovství světa klubů v Jokohamě (Japonsko), finále
FC Chelsea - Corinthians 0:1 (0:0)
Branka: 69. Guerrero. Rozhodčí: Cakir (Tur.). ČK: 89. Cahill (Chelsea).
Chelsea: Čech - Ivanovič (83. Azpilicueta), Luiz, Cahill, Cole - Ramires, Lampard - Moses (73. Oscar), Hazard (87. Marin), Mata - Torres. Trenér: Benítez.
Corinthians: Cássio - Alessandro, Chicao, Paulo André, Fábio Santos - Henrique, Paulinho, Ralf, Danilo - Guerrero (87. Martínez), Emerson (90.+1 Wallace). Trenér: Tite.
Souboj o 3. místo
Monterrey - Al Ahlí 2:0 (1:0)
Branky: 3. Corona, 66. Delgado.

Reklama

Související témata: