Hlavní obsah

Vláďa Šmicer odmítl záři reflektorů, přesto táhl FAČR na vrchol

PRE Golden Tour Praha 2013 byla konečně rozehrána. Po více jak devítiměsíčním čekání se opět Aréna Sparta na Podvinném mlýně zaplnila účastníky populární firemní ligy. První branku s oficiálním míčem Golden Tour značky Nike vstřelil v nejvyšší soutěži, která od letoška nese název Superliga, zaznamenal tým Stones Catering, který možná i díky tomu v prvním hracím dnu nepoznal chuť porážky.

Foto: I.S.C. Sports

Na prvním hracím dnu 15. ročníku PRE Golden Tour bylo k vidění více než jen fotbal.

Článek

Pojďme tedy po stopách prvního hracího dne pěkně po pořádku. V Superlize se objevují již stará známá jména, favority šlo určit ale jen s obtížemi. Nejlépe se s nerozehraností po Vánočních svátkách vyrovnal tým FAČR, který dokázal vyhrát všechna svá utkání a usadil se na čele soutěže. Zářil především bývalý reprezentant a internacionál Vláďa Šmicer, který vstřelil 8 branek. Svojí skromnost však dokázal v posledních vteřinách závěrečného zápasu svého týmu, kdy svojí střelu neomylně poslal do světla na stropu haly a odmítl tak nabízenou záři reflektorů. Obhájce titulu z Policie ČR nezklamal, patří mu po prvním dnu druhá pozice, připsal si ale již dvě porážky. Nejlepší trojici uzavírá nováček superligy ze Stones Catering. Na opačném pólu tabulky je situace velmi vyrovnaná, mírné manko nabral jen mezinárodní, převážně z italských hráčů složený tým Lesa. Ze Superligy sestoupí hned 4 týmy a bude tak jistě o co hrát až do závěrečného kola.

2. liga je od letošního ročníku rozdělena do dvou rovnocenných divizí, z každé postupují 2 týmy do nejvyšší soutěže, nejhorší tři z každé divize naopak sestupují do nejnižšího patra. V Divizi A se potkává hned několik týmů, které v minulých letech reprezentovali Prahu na závěrečném turnaji Euro Golden Tour - Holmes Place, Seznam.cz, Scorpion Elektro (letos 4. na EGT!) či Gardenline. Na špici soutěže se usadili právě populární „Škorpíci", kteří z pěti zápasů vytěžili 10 bodů. Střelecky je opět táhl Jiří Žalud, se 7 góly nejlepší střelec úvodního dne. Na deseti bodech se zastavil také součet Holmes Place (v obraně s Jiřím Novotným, sparťanskou legendou) a Continentalu, kterým k tomu ale stačily pouze 4 zápasy. V prvním kole se naopak vůbec nedařilo týmu KA.MA, který  se po čtyřech porážkách usadil na posledním místě. Střed tabulky je i v této soutěži velice silný, Hasiči, Seznam i Gardenline jistě zkusí v dalším průběhu atakovat nejvyšší příčky.

Divize B druhé ligy má překvapivého lídra - dlouholetý účastník Golden Tour, tým Kooperativy, se vybičoval ke skvělým výkonům a přes pouhé tři odehrané zápasy je v čele soutěže společně s T-Systems a Madosem. Zajímavostí je umístění na 7-9. místě, kde se seřadily týmy ČPP, ČD a ČP. Tabulku uzavírá i přes sympatické výkony Kapsch.

Třetí liga je soutěží, ve které se kromě matadorů ligy představují také nováčci. Jeden z nich, tým reprezentující Parkhotel Popovičky, zaskočil nejen skvělými výkony, ale také svým zdravotním doprovodem (viz foto). Parkhotel se svezl na vlně psychické pohody a panuje Divizi A s plným počtem bodů, následován Komerční bankou, která si dává ty nejvyšší postupové ambice, a také dalším překvapením prvního dne Občanskou plovárnou. Ta po loňských matných výkonech angažovala posily z řad něžného pohlaví a především úderná střelecká dvojice Pinc-Pincová (dohromady 10 branek) dotáhla Plovárnu na třetí místo. Na opačném pólu tabulky se prozatím usadili nováčci z Qwerty Gaming, TV Nova a tradiční účastník z pražského magistrátu. Ani Robert Záruba, ani Ondřej Lípa či David Kalous nepomohli České televizi k lepšímu než  sedmému místu.

Divize B nejnižší soutěže má 8 účastníků, plná polovina z nich jsou nováčci. A právě ti si podmanili první hrací den. Tým Sportmade, oficiálního sportovního partnera Golden Tour, dokázal vyhrát všechna svá utkání, i když vítězství nad do té doby matným Ospapem se rodilo jen velmi těžko (7:6).  Stoprocentní zůstává po prvním dnu také Fincentrum. Kladné skóre a 6 bodů do tabulky pak připisují  Řízení letového provozu, představující se ve sněhobílých dresech, a nováček Česká spořitelna, která vyhořela právě v zápase se svým tabulkovým sousedem (1:7).  Z těchto dvou týmů se rekrutují zatím nejlepší střelci soutěže - sedmigóloví hráči Slavík a Muller.

Kompletní výsledky, tabulky, fotografie a zajímavosti z Golden Tour naleznete na jejím facebookovém profilu a na stránkách www.goldentour.info.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Plzeň - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta zítra 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.