Hlavní obsah

Dřívější fotbalová hvězda Gascoigne v tom opět létá. Démon alkohol ho znovu dohnal

Londýn

Bývalý anglický fotbalista Paul Gascoigne má opět problémy s alkoholem. Pětačtyřicetiletý někdejší reprezentant se zhroutil na nedávné charitativní akci a podle svého agenta Terryho Bakera potřebuje okamžitou lékařskou pomoc.

Foto: topnews.in

Paul Gascoigne, geniální fotbalový záložník, ale také muž mnoha skandálů.

Článek

„Když jsem ho viděl před Vánoci, byl naprosto v pořádku. Nevím, co se s ním za těch pět, šest týdnů stalo, ale není na tom dobře. Za to, co teď řeknu, mi nepoděkuje, ale potřebuje okamžitou lékařskou pomoc," citoval Bakera server BBC.

Gascoigne se zhroutil ve čtvrtek na charitativní akci v Northamptonu. Před vystoupením pil alkohol, podle Bakera poprvé za poslední dva roky. „Celou tu dobu byl naprosto čistý. Opravdu dělal všechno možné pro to, aby se dal dohromady. Poprvé jsem ho viděl pít až teď," uvedl agent.

Baker se prý pokusil vystoupení zrušit, bývalý hráč Newcastlu, Tottenhamu, Lazia Řím a Glasgow Rangers však odmítl. „Říkal, že má nachystaných pár nových vtipů a že je ve skvělé formě. Když ale přišel na pódium, začal se nekontrolovatelně klepat," uvedl.

Gascoigne má od ukončení kariéry v roce 2005 problémy nejen s alkoholem, ale i s drogami. Účastník mistrovství světa v roce 1990 kvůli tomu několikrát skončil v péči lékařů i za mřížemi a má za sebou i pokus o sebevraždu.

Reklama