Hlavní obsah

Brazílie - Chile 2:2Na fotbalisty Brazílie bučeli vlastní fanoušci

Belo Horizonte
Aktualizováno

Na zrekonstruovaném stadiónu Mineirao se brazilské reprezentaci premiéra příliš nevyvedla a v přípravném utkání s Chile remizovala 2:2. Kanárci se od vlastních fanoušků dočkali bučení a dokonce povzbuzování soupeře.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Na remíze se gólem podílel i Neymar.

Článek

"Jeden den na vás bučí, druhý den vás oslavují. Fotbal je už takový," uvedl brazilský útočník Neymar, jenž v 54. minutě vstřelil po přihrávce střídajícího Alexandra Pata druhý gól domácích.

Více než padesátitisícové publikum spíše než vlastní hráče odměňovalo pokřikem "Olé" Chilany za jejich série přihrávek. Hosté šli do vedení už v 8. minutě díky brance Marcose Gonzaleze z brazilského Flamenga, po rohu Neymara ještě do poločasu vyrovnal stoper Réver. Na Neymarův vedoucí gól pak reagoval v 64. minutě vyrovnáním na konečných 2:2 další Chilan hrající v Brazílii Eduardo Vargas z Grémia.

"Bylo to těžké, pouze po jednom tréninku. Snažili jsme se, ale všichni věděli, že to bude náročné," řekl brazilský kapitán Ronaldinho. Pořadatelé šampionátu v pěti zápasech pod staronovým koučem Scolarim pouze jednou zvítězili, třikrát remizovali a jednou prohráli.

Přípravné fotbalové utkání v Belo Horizonte:
Brazílie - Chile 2:2 (1:1)
Branky: 24. Réver, 54. Neymar - 7. Gonzalez, 63. Vargas. ČK: 89. Leal (Chile) Diváci: 53.331

Reklama

Související témata: