Hlavní obsah

VIDEO: Krásná rána pod břevno! Mazák Riquelme z úhlu načapal brankáře Corinthians

Sao Paulo
Aktualizováno

Brilantní kopací technika ho zdobila po celou kariéru. Argentinský špílmachr Juan Román Riquelme je stále velkou oporou a ikonou klubu Boca Juniors. Zkušený čtyřiatřicetiletý záložník na sebe znovu upozornil v osmifinále Poháru osvoboditelů, což je jihoamerická obdoba Ligy mistrů, když v repríze loňského finále pomohl Xeneizes k remíze 1:1 na hřišti brazilského týmu Corinthians. Boca díky Riquelmeho skvělé trefě z úhlu pod břevno postoupila do čtvrtfinále, kde se utká s jiným argentinským celkem Newell's Old Boys.

Parádní gól argentinského fenoména Riquelmeho.

 
Článek
Fotogalerie

Corinthians doháněli v domácí odvetě v Sao Paulu jednogólovou ztrátu po porážce 0:1 z prvního duelu na stadiónu La Bombonera v Buenos Aires. V 25. minutě se však z dálky z úhlu trefil bývalý argentinský reprezentant Riquelme a poslal hostující Boku do vedení. Za tohoto stavu potřebovali Corinthians vstřelit k postupu tři góly, podařilo se jim však pouze vyrovnat zásluhou gólu Paulinha z 50. minuty.

Boce Juniors se tak povedla odveta za loňské finále, v němž byl úspěšnější brazilský celek a vyhrál Pohár osvoboditelů poprvé v historii. Následně v prosinci v Jokohamě porazili hráči Corinthians ve finále Chelsea a stali se nejlepším klubem světa.

Boca Juniors letos útočí na svůj sedmý titul v Poháru osvoboditelů, čímž by vyrovnala rekord Independiente. Hráči Xeneizes ovládli nejprestižnější jihoamerický pohár naposledy v roce 2007 a právě Riquelme tehdy vedl mužstvo s kapitánskou páskou.

Reklama