Hlavní obsah

Itálie - San Marino 4:0Italové si v přípravě na kvalifikaci v Praze zastříleli, Antonelli si zlomil nohu

Boloňa

Fotbalisté Itálie, kteří příští týden nastoupí v kvalifikaci mistrovství světa proti českému týmu, porazili v přípravě San Marino 4:0. Vicemistři Evropy díky vítězství v Boloni ukončili sérii sedmi přátelských utkání bez vítězství.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Italský záložník Andrea Pirlo se v přípravném utkání proti San Marinu prosadil i střelecky.

Článek

Itálii, která naposledy v přípravě porazila 11. listopadu 2011 Polsko 2:0, za výhrou nasměrovali v prvním poločase Andrea Poli a Alberto Gilardino. V druhé půli se trefili ještě Andrea Pirlo z přímého kopu a Alberto Aquilani. Navíc Mario Balotelli, jenž přišel na hřiště po přestávce, dvakrát trefil tyč.

Kvůli zranění musel těsně před přestávkou střídat obránce Luca Antonelli, který má podle prvních informací zlomenou holenní kost.

V kvalifikaci mistrovství světa tým trenéra Cesareho Prandelliho ještě neprohrál a v tabulce skupiny B je po pěti zápasech s 13 body první. Česká republika, která přivítá Itálii v Praze na Letné v pátek 7. června, je s osmi body třetí.

Přípravné fotbalové utkání v Boloni:
Itálie - San Marino 4:0 (2:0)
Branky: 28. Poli, 34. Gilardino, 50. Pirlo, 79. Aquilani.
Sestava Itálie: Buffon (70. Sirigu) - Maggio (76. Abate), Ranocchia, Ogbonna, Antonelli (44. De Sciglio) - Poli, Pirlo, Aquilani - Diamanti (49. Cerci), Gilardino (49. Balotelli), Bonaventura (49. Sau).

Reklama