Hlavní obsah

Brazílie - Mexiko 2:0Favorizovaní Brazilci na Poháru FIFA vyhráli i podruhé. Znovu zářil Neymar

Fortaleza
Aktualizováno

Fotbalisté Brazílie zvítězili na Poháru FIFA i ve druhém utkání skupiny A, v domácím prostředí ve Fortaleze porazili Mexiko 2:0 a vrátili soupeři porážku (1:2) z loňského finále olympijského turnaje v Londýně. Výhru Kanárkům zařídil přesnou trefou a báječnou nahrávkou na druhou branku hvězdný Neymar. Brazilci, kteří útočí na třetí triumf na Poháru FIFA za sebou, mají po dvou zápasech na kontě šest bodů, ještě neinkasovali a výrazně se přiblížili k postupu do semifinále.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Brazilská hvězda Neymar (č. 10) otevřel skóre utkání Poháru FIFA proti Mexiku.

Článek
Fotogalerie

Mexičané naopak podruhé prohráli, a v případě, že Italové bude v dalším duelu skupiny bodovat s Japonskem, bude Mexiko vyřazeno.

Svěřenci trenéra Luize Felipe Scolariho sice nedominovali jako v úvodním duelu s Japonskem (3:0), ale i tak si na na stadiónu Castelao připsali tři body.

Brazílie začala velkým náporem a v už deváté minutě se ujala vedení. Mexická obrana odrazila míč jen k volnému Neymarovi a hvězdná posila Barcelony zakončila dalším ukázkovým volejem k tyči. Jednadvacetiletý útočník tak připomněl svůj parádní úvodní zásah do sítě Japonska.

Domácí mohli brzy vést o dvě branky, ale gólman Corona chytrý lob Alvese na poslední chvíli vytáhl. Mexičané poté hru vyrovnali a místy favorita přehrávali, ale vyloženou šanci si vypracovat nedokázali.

Krátce po změně stran měli Brazilci dvě slibné příležitosti, ale Hulk po Neymarově narážečce zblízka minul a podobně si počínal také autor první branky. Bývalý útočník Santosu, za kterého Barcelona zaplatila 57 miliónů eur, byl nejnebezpečnějším domácím hráčem. V 65. minutě jeho skrytou střelu k tyči musel s problémy vyrážet Corona.

Mexičané v závěru ožili a především díky aktivnímu Dos Santosovi Brazílii mírně zatlačili na její polovinu, ale z náporu opět nic nevytěžili. Tým ve žlutomodrých dresech naopak v nastavení přidal definitivní pojistku. Neymar si v pokutovém území pohrál se dvěma obránci a naservíroval míč střídajícímu Joovi, jenž se bezpečně trefil do prázdné branky. Útočník Mineira jako náhradník skóroval ve třetí minutě nastaveného času i proti Japonsku.

Fotbalový Pohár FIFA:
Skupina A (Fortaleza):
Brazílie - Mexiko 2:0 (1:0)
Branky: 9. Neymar, 90.+3 Jo. Rozhodčí: Webb (Angl.). Diváci: 64.000.
Brazílie: J. César - D. Alves, T. Silva, D. Luiz, Marcelo - L. Gustavo - Paulinho, Oscar (62. Hernanes) - Hulk (78. Lucas), Neymar - Fred (82. Jo). Trenér: Scolari.
Mexiko: Corona - Mier, Rodríguez, Moreno, Torres (70. Barrera) - Flores (58. Herrera), Salcido, Torrado (88. Jiménez), Guardado - Dos Santos - Hernández. Trenér: De la Torre.
Tabulka:
1.Brazílie22005:06
2.Itálie11002:13
3.Mexiko20021:40
4.Japonsko10010:30

Reklama

Související témata: