Hlavní obsah

VIDEO: Dalekonosná pumelice zvedla diváky ze sedadel. Jihoafričan málem protrhl síť

Kapské Město

Když nevíš co s míčem, vystřel. Přesně tímto pořekadlem se v utkání Afrického národního šampionátu řídil jihoafrický záložník Hlopho Kekana a za svou odvahu byl sladce odměněn. V duelu proti Mosambiku zaznamenal fantastický gól, kterým vyvolal v ochozech velkou vlnu nadšení.

Fantastická rána v podání Jihoafričana Kekany.

 
Článek

Jihoafričané nevstoupili do zahajovacího duelu skupiny A vůbec dobře, když od 11. minuty prohrávali po trefě Dioga. Ve 30. minutě však srovnal z penalty Parker a domácí toužili po obratu.

A po změně stran se ho skutečně dočkali. V 58. minutě obdržel Kekana míč do středového kruhu a přemýslel, co s ním provede. Nakonec zvolil nejlepší možné řešení. Předkopl si jej před sebe, udělal pár rychlých kroků, zavřel oči a poslal na soupeřovu bránu výstavní projektil, na který gólman Victor Soares neměl nárok.

Tříbodový zisk pro Jihoafrickou republiku ještě podtrhl v 82. minutě svým druhým zásahem v utkání Parker. Pořadatelská země turnaje vede po dvou zápasech skupinu A a má nakročeno do čtvrtfinále. Mosambik je zatím bez jediného bodu poslední.

Reklama

Související témata: