Hlavní obsah

Fotbalová bomba! Beckham chystá návrat, chce být prvním hrajícím majitelem klubu

Londýn/Praha

Opěvovaná fotbalová i módní ikona David Beckham pořádně rozvířila stojaté fotbalové vody v mezidobí mezi koncem sezóny a s napětím očekávaným světovým šampionátem v Brazílii. Bývalá opora Manchesteru United a Realu Madrid rozjíždí v rámci zámořské MLS vlastní klub ve slunném Miami a podle vlastních slov vážně uvažuje o tom, že by své podřízené kontroloval přímo ze zeleného pažitu chystaného zbrusu nového stadiónu. Zprávu přinesl britský Daily Mail.

David Beckham ještě v dresu LA Galaxy

Článek

V novém dokumentu televize BBC "David Beckham: Do neznáma", který bude mít na ostrovech premiéru v pondělí, se slavný autor dalekonosných gólů i perfektních přímých kopů rozpovídal o tom, jak moc mu zelený pažit a život fotbalového profesionála chybí. Beckham přiznal, že po ukončení aktivní hráčské kariéry prožívá hodně těžké časy.

„Momentálně hodně chodím na basketbalové zápasy. Když tak sleduji sportovce na vrcholu sil, začínám mít takové zvláštní svrbění," přiznal bývalý kapitán anglické reprezentace. „Mám z toho chuť opět aktivně hrát a začínám se ptát sám sebe ´Mohl bych se vrátit? Můžu z fotbalového důchodu zase zpátky na trávník?´"

Před měsícem oslavil Beckham devětatřicáté narozeniny, a také roční výročí od chvíle, kdy pověsil kopačky na hřebík. Zářnou kariéru zakončil krátkým angažmá v bohatém francouzském klubu PSG, jeho případný návrat na trávník by byl ale jistě spojen jedině s jeho fotbalovým dítětem - novým klubem americké MLS v Miami.

Senzační zpráva pro fanoušky, nebo marketingový tah?

Za mořem byl Beckham pět let mediální tváří a tahounem ligy v barvách LA Galaxy, za což se mu vedení MLS odměnilo nabídkou, aby k soutěži připojil svůj vlastní klub. Ekonomicky veleúspěšného Angličana nabídka nadchla a v Miami už se vše připravuje ke vstupu do MLS v blízké budoucnosti.

Momentálně ve slunném ráji finišují přípravy zbrusu nového fotbalového stadiónu pro tým, který by se měl v americké lize objevit od roku 2016, nebo 2017, což je odvislé právě od termínu dokončení domácího stánku.

Beckham už nyní ale buduje celou strukturu organizace a vyhlíží také potenciální členy hráčského kádru. A jeho první posila týmu by mohla být opravdu z říše snů - mohl by se jí stát sám tvůrce netradičních módních trendů. „Hrající majitel tu ještě nebyl, takže možná..." uzavřel tajemně. Zda to myslí s návratem na trávníky vážně, nebo jde jen o další promyšlený marketingový tah, jichž je Beckham mistr, se teprve ukáže.

Vrátí se David Beckham z fotbalového důchodu zpátky na trávník?
Ano.
63,5 %
Ne.
11,9 %
Ne, jedná se pouze o marketingový trik.
24,6 %
Celkem hlasovalo 6726 čtenářů.

Reklama

Související témata: