Hlavní obsah

Trenér Löw viděl řinoucí se Müllerovu krev. I proto srovnával duel s Ghanou s boxem

Fortaleza

Pohled na zkrvaveného Müllera ho zřejmě inspiroval k paralelám. Zatímco lékař německých fotbalistů Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt šil přímo v kabině hvězdě mnichovského Bayernu tržnou ránu nad obočím, trenér Joachim Löw srovnával remízovou konfrontaci s Ghanou k utkání v rohovnickém ringu. „Fakt jako boxerský zápas,“ upozorňoval na údery, které si ve druhém poločase oba celky zasazovaly a z nichž padaly góly a tekla krev. Právě ta Millerova.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Thomas Müller z Německa (vpředu) bojuje o míč s ghanskou defenzívou v čele s gólmanem Daudou.

Článek
Fotogalerie

Nemělo by to být zase až tak vážné zranění, jak se na první pohled zdálo. Müllerovi svíjejícímu se na trávníku sice chrčela po souboji se soupeřovým obráncem z čela dost dlouho krev, ale to proto, že si srážky v první chvíli nikdo na německé lavičce nevšiml.

Zápas skončil a všichni už odcházeli do šaten. I doktor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Naštěstí se ještě jednou otočil a čtyřiadvacetiletého Müllera postřehl.

„Jde o tržnou ránu nad obočím. Není to tak vážné, jak se na první pohled zdálo. Pár stehů to spraví," hlásil okamžitě trenérovi, který diagnózu tlumočil. Nic by tudíž podle Löwa nemělo bránit tomu, aby v závěrečném zápase skupiny 26. června v Recife proti Američanům Thomas Müller nastoupil.

Löw: I tak chceme skončit první

„Nejprve si musíme počkat na výsledek nedělního střetnutí Američanů s Portugalci, ale z našeho pohledu se věci nemění. Samo sebou že chceme skončit ve skupině první," hlásil trenér Löw, že navzdory remíze s Ghanou chce do osmifinále z nejvýhodnější pozice.

Okamžitě však přiznal, že jednoduché to Němci mít nebudou. „Američané, stejně jako jihoamerické celky, tady zatím hrají skvěle. Možná i proto, že se lépe než my dovedou vyrovnat s klimatickými podmínkami a velkým vedrem. O Afričanech to platí samozřejmě také, neboť Ghana to proti nám předvedla," připomněl.

„Ale s tím jsme dopředu počítali. V takovémto počasí jsou prostě všichni Afričané obdivuhodně rychlí a silní, takže jde o to se jim vyrovnat. My to svedeme. Už jsme to ostatně dokázali, takže ani v posledním zápase skupiny se počasí neobávám," dodal okamžitě německý kouč.

Jako boxerská řež

Zranění Müllera a krev řinoucí se z jeho čela ho nakonec inspirovala ke srovnání zápasu ve Fortaleze s boxerským soubojem.

„Do přestávky byla hra oboustranně organizovaná a takticky vedená, po půli se změnila v boxerský souboj, při němž si oba týmy nesmlouvavě rozdávaly údery. Neskutečné tempo a ještě útočné rány, z nich se rodily šance naše i Ghany," glosoval Löw zápas, který oboustrannou ofenzivní smrští ve druhém poločase fotbalové fajnšmekry nadchl.

Reklama

Související témata: