Hlavní obsah

VIDEO: Pikantní Superclásico. Hráči ve vodní lázni spílali rozhodčímu za podivnou penaltu

Buenos Aires

Argentinské derby mezi dvěma nesmiřitelnými rivaly River Plate a Bocou Juniors v nedělním večeru znovu poznamenala celá řada skandálních rozhodnutí ze strany hlavního arbitra. Slavné Superclásico tentokrát hostil stadión Monumental a nejen, že se hrálo za takřka neregulérních podmínek za vytrvalého deště na nasáklém trávníku, ale duel výrazně ovlivnilo i nesprávné vyloučení kapitána hostujícího celku Boca Juniors Fernanda Gaga. Jedno z nejvyhrocenějších fotbalových derby na světě nakonec skončilo nerozhodně 1:1.

Sestřih z derby River Plate - Boca Juniors.

 
Článek

Hráči River Plate šli do zápasu jako jediný dosud neporažený celek argentinské Primera División, na těžkém terénu se však v úvodním poločase dlouho hledali a v bojovném utkání také brzy inkasovali. V 22. minutě rozvlnil síť stoper Boky Lisandro Magallán, navzdory tomu, že ho jeden z protihráčů v pokutovém území fauloval.

Klíčová chvíle vypjatého derby, v kterém se hráči spíše plácali ve vodě, než aby si mohli pořádně přihrát, přišla čtyři minuty před koncem první půle. Ariel Rojas vystřelil zpoza vápna a trefil hostujícího kapitána Fernanda Gaga nejprve do hlavy a pak se míč odrazil do nohy. Jenže sudí Mauro Vigliano podlehl nátlaku domácího prostředí a odpískal ruku a pokutový kop.

Gago navíc dostal červenou kartu. „Závažná chyba, rukou jsem se míče ani nedotkl,“ hřímal po utkání argentinský vicemistr světa. Ještě na trávníku přitom Gago se svými spoluhráči spílal rozhodčímu tak, že málem došlo k jeho inzultaci.

Fotbalisté River Plate měli velkou šanci srovnat, ale uruguayský kanonýr Rodrigo Mora pokutový kop trestuhodně zahodil, když svůj pokus namířil vysoko nad branku. Místo kombinačního fotbalu slavily úspěch především dlouhé nakopávané pasy a po jednom z nich oslabená Boca nakonec v druhém poločase přeci jen inkasovala. Brankář Augustín Orión neudržel prudkou hlavičku střídajícího obránce Germána Pezzelly a ten se po necelých dvou minutách na trávníku radoval z vyrovnávací trefy. Po remíze 1:1 zůstává River Plate v čele tabulky, Boce Juniors patří s osmibodovou ztrátou devátá příčka.

Reklama

Související témata: