Hlavní obsah

LA Galaxy popáté triumfovali v americké MLS. Titul vystřelil v prodloužení Keane

Carson
Aktualizováno

Americkou MLS vyhráli popáté fotbalisté Los Angeles Galaxy a stali se tak vůbec nejúspěšnějším klubem v historii soutěže. Finále play off proti celku New England Revolution rozhodl v prodloužení kapitán irské reprezentace Robbie Keane, jenž dal gól na konečných 2:1 ve 111. minutě prodloužení.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Fotbalista Los Angeles Galaxy Landon Donovan slaví titul v americké MLS.

Článek

Finále začalo opatrně a v první půli oba týmy vyslaly na branku jedinou střelu. Favorit otevřel skóre v 52. minutě, kdy se trefil Zardes, jedenáct minut před koncem ale Tierney poslal duel do prodloužení.

V něm čtyřiatřicetiletý Keane ukázal, že právem získal cenu pro nejužitečnějšího hráče letošní sezony MLS. Nestárnoucí kanonýr dal čtvrtý gól v posledních čtyřech zápasech proti New Englandu a zajistil svému celku vítěznou trofej.

Tým Los Angeles Galaxy ovládl severoamerickou soutěž potřetí za poslední čtyři sezony a s pěti prvenstvími se osamostatnil v čele historické tabulky před D.C. United. Naopak New England neuspěl ani v pátém finále, z toho potřetí proti Los Angeles a pokaždé po prohraném prodloužení.

Finále severoamerické fotbalové ligy MLS:
Los Angeles Galaxy - New England Revolution 2:1 po prodl. (1:1, 0:0)
Branky: 52. Zardes, 111. Keane - 79. Tierney.

Reklama

Související témata: