Hlavní obsah

Pomohla chycená penalta, gól si Ronaldo šetří na finále, říká kouč Realu

Marrákeš

Pohodově dokráčeli do finále, pro fotbalisty Realu Madrid nastala jediná komplikace. Ale i tu Bílý balet při svém vstupu do mistrovství světa klubů v Marrákeši proti klubu Cruz Azul vyřešil, když Iker Casillas za stavu 2:0 chytil penaltu. Madridský klub nakonec vyhrál 4:0. Podle trenéra Carla Ancelottiho byla lapená penalta klíčovým momentem.

Foto: Youssef Boudlal, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid se radují z branky, kterou vstřelili do sítě mexického celku Cruz Azul.

Článek

Mexický tým mohl špatně rozehrané utkání v závěru prvního poločasu zdramatizovat, ale Gerardo Torrado selhal a jeho nepříliš povedený pokus zneškodnil brankář Realu. "Je pravda, že chycená penalta byla klíčem. Za stavu 2:0 se zdálo být hotovo a oni měli šanci vrátit se do hry," řekl Ancelotti novinářům.

"Pokud by dali na 2:1, mohl to být úplně jiný zápas. Gólmani se pokaždé snaží pomoci týmu v podobných těžkých chvílích. Naštěstí jsem skočil na správnou stranu a jsem šťastný, protože jsme to mohli dohrát v klidu," přidal kapitán Casillas, jenž v madridském dresu chytil 15. penaltu v kariéře.

Real nad týmem Cruz Azul dominoval i ve druhé půli, kdy na góly Sergia Ramose a Karima Benzemy navázali Gareth Bale a Isco, navíc v závěru ještě trefil tyč střídající Sami Khedira. "Žádný zápas není lehký, ale hráli jsme dobře a zvítězili. Měli jsme sílu, organizaci a zůstali koncentrovaní," ocenil italský kouč.

Kanonýr Realu Cristiano Ronaldo přes několik šancí neskóroval, ale po změně stran připravil obě branky. "Hrál velmi dobře a pomohl asistencemi. Vždycky je velmi efektivní, i když tentokrát nedal gól. Určitě si ho šetří na finále," uvažoval Ancelotti.

O premiérový triumf na MS klubů si madridský velkoklub zahraje v sobotu proti lepšímu z dnešní dvojice San Lorenzo - Auckland City. "Uvidíme, koho ve finále dostaneme. San Lorenzo má víc zkušeností než Auckland, ale ve fotbale se může stát cokoliv. Dobře se připravíme bez ohledu na našeho soupeře," uvedl Ancelotti, který turnaj vyhrál už v roce 2007 s AC Milán.

Úřadující vítěz Ligy mistrů si po finále může úctyhodnou vítěznou sérii prodloužit na 22 utkání. "Vyhrát jednadvacetkrát za sebou je hodně těžké, ale musíme zůstat nohama na zemi a myslet na to, že tato série nebude trvat věčně. Jednou přijde remíza nebo porážka, ale v sobotu chceme přidat vítězství číslo 22," dodal Casillas.

Reklama