Hlavní obsah

Obscénní gesto, sudí tasil červenou. A fanoušci mu tleskali!

Porto Alegre

Nejprve si to rozlil u fanoušků, pochopení pak nenašel ani u rozhodčího. Brazilský fotbalový obránce Fabrício nebude na ligový souboj s Ypirangou vzpomínat v dobrém. Osmadvacetiletý bek ve službách slavného Internacionalu Porto Alegre musel předčasně opustit hřiště poté, co vlastní fanoušky počastoval obscénním gestem.

Vyloučení za gesta vůči divákům

 
Článek

Fabrício v průběhu utkání několikrát chyboval, a když v 63. minutě znovu zaváhal s rozehrávkou, snesl se na jeho hlavu od fanoušků hrdého klubu pískot. Hráč však zcela ztratil nervy a u pomezní čáry vlastním příznivcům ukázal vztyčené prostředníky. Provokativním gestem pochopitelně vyvolal ještě větší výbuch nevole, který navíc umocnil tím, že ze sebe strhl dres a pohodil ho na trávník.

Sudí Luis Teixeira Rocha nehodlal Fabríciově pohrdavé exhibici nečinně přihlížet a zadáka Internacionalu za frenetického potlesku tribun okamžitě vyloučil. Nešťastník, jehož klub do konce týdne suspendoval a ještě ho čeká dodatečný verdikt disciplinární komise, si při odchodu ze hřiště vyslechl od domácích fanoušků bučení, pískot a řadu šťavnatých nadávek.

Jediným pozitivem pro SC Internacional je výsledek: utkání rozhodl jedinou trefou v 70. minutě D´Alessandro a týmu patří v šampionátu Gaúcho i po 14. kole nadále první místo v tabulce. Ypiranga FC je třetí.

Reklama

Související témata: