Hlavní obsah

Hrdí Brazilci zažili masakr. Němci je před rokem na MS rozmetali na kousky

Jiří ŠtádlerSport.cz

Dnes, 8. července 2015, je to přesně rok, co se sebevědomá Brazílie musela smířit s krutou realitou. Kanárci na domácím mistrovství světa mysleli na zlato, ale v semifinále zažili fotbalovou popravu, před vlastními fanoušky prohráli na stadiónu Mineirao v Belo Horizonte s pozdějším šampiónem Německem 1:7! Pyšní Brazilci na tento duel nikdy nezapomenou, navždy se totiž zapsal jako nejkrutější porážka míčových kouzelníků všech dob.

Němci před rokem na MS rozstříleli Brazílii.

 
Článek

I socha Krista ležící více než čtyři stovky kilometrů daleko si samou hanbou zakryla tvář. Němci na svého soupeře vlétli jako uragán a za půl hodiny už vedli 5:0. Postupně se trefili Müller, Klose, dvakrát Kroos a Khedira. Po změně stran se dvakrát prosadil ještě Schürrle v nastaveném čase druhé půle vstřelil alespoň čestný brazilský gól Oscar.

Brazilský výprask, ostuda, hanba či halda trosek, které rozstřílely německé tanky. Kanonáda Nationalelf zaujala celý svět a napsalo se o ní hodně. Jak ale vidí potupnou porážku jeden z jejích hlavních aktérů s ročním odstupem?

„Nikdy na to nezapomenu. Byl to nejhorší večer mého života, stále to hodně bolí," citoval stopera Davida Luize server televizní stanice Globo Esporte.

Němci pod vedením kouče Joachima Löwa hladce proklouzli do finále, kde po vyrovnaném souboji porazili v prodloužení 1:0 Argentinu. Po 24 letech získali svůj čtvrtý titul mistrů světa a u našich západních sousedů propukla pravá fotbalová mánie.

Reklama

Související témata: