Hlavní obsah

Němečtí fotbalisté museli kvůli hrozbě opustit hotel v Paříži

Paříž

Fotbalisté Německa museli jen pár hodin před večerním přípravným zápasem ve Francii nuceně opustit svůj hotel v Paříži. Kompletní tým úřadujících mistrů světa byl evakuován kvůli dopolednímu telefonátu od anonyma, který vyhrožoval uložením bomby. Poplach se ukázal jako planý a po půl druhé odpoledne se první členové německé výpravy vrátili zpět do hotelu.

Němečtí fotbalisté museli opustit hotel v Paříži.Video: Reuters

 
Článek

"Francouzská policie nás informovala, že obdržela anonymní hrozbu o bombovém útoku. Společně s kolegy jsme se rozhodli v co nejkratší době uvolnit hotel, aby mohly být zkontrolovány jednotlivé pokoje," uvedl bezpečnostní manažer německého svazu Hendrik Grosse Lefert.

Podle zástupců Hotelu Molitor, kde německý tým bydlí, obdržela policie anonymní telefonát brzy dopoledne. Kriminalisté následně začali hotel prohledávat, ale nic podezřelého nenašli. Po půl druhé odpoledne se tak první členové německé výpravy mohli vrátit zpět a následovat je bude tým, který se po dobu uzavření hotelu přemístil do sportovního centra nedaleko Roland Garros, kde se hraje tenisový grandslam French Open.

Večerní zápas mezi Francií a Německem má výkop ve 21:00.

Reklama

Související témata: