Hlavní obsah

Obtíže cestou na zápas. Všude šlehaly plameny, hráčům šlo o život!

Oruro

Nepříjemné situaci, při níž byly ohroženy desítky lidských životů, v neděli čelili fotbalisté bolívijského klubu Jorge Wilstermann. Dvousetkilometrovou cestu na zápas do města Oruro v nadmořské výšce 3700 metrů nad mořem nedokončili kvůli tomu, že jim shořel autobus. Naštěstí nedošlo k vážným zraněním, hráči pouze přišli o svá osobní zavazadla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Autobus bolívijských fotbalistů zachvátil požár.Video: Reuters

 
Článek

Podle bolívijských médií fotbalisté cítili výpary vycházející z motoru v zadní části autobusu, který krátce na to vzplál. Hráči Jorge Wilstermann mezitím stihli vyskočit, některým však silný požár zničil všechny věci.

„Byl to silný oheň. Slyšeli jsme i hlasité výbuchy, pneumatiky explodovaly a skončily o několik metrů dál za silnicí," popsal jeden z fotbalistů. „Byli jsme vystrašení, ale naštěstí jsme se dostali včas pryč," dodal.

Autobus, který klubu pronajala společnost Trans Copacabana, nebyl podle svědků vybaven hasícím přístrojem. „Nemohli jsme požár nijak uhasit," kroutili hlavou fotbalisté. K zápasu na hřišti Clubu Deportivo San José se dostali náhradními vozy a nakonec se radovali z vítězství 2:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články