Hlavní obsah

Tohle v Evropě neuvidíte! Utkání s řadou hvězd mělo mimořádnou kulisu

Kaduna

V Evropě tohle asi neuvidíte. Pozoruhodné scény se odehrály v kvalifikačním utkání fotbalového Poháru afrických národů Nigérie - Egypt. Divočinu, při níž šla stranou veškerá bezpečnostní hlediska, kupodivu všichni přežili. Alespoň tedy oficiálně nebyly zaznamenány oběti, ba dokonce ani žádní zranění. Zápas skončil 1:1.

Diváci na zápase v Nigérii.

 
Článek

Fanoušci byli zvědavi na řadu hvězd, které se na africké půdě představily. A obsadili místa i naprosto mimořádná. Stožár se světly, lešení, světelnou tabuli... Na Ahmadu Bello Stadium v Kaduně se vtěsnalo podle odhadů 40 000 lidí, kapacita je podle některých zdrojů 25 000 míst, podle jiných dokonce jen 16 000.

Domácí poprvé coby kapitán vedl John Obi Mikel, záložník Chelsea. Nastoupil i Alex Iwobi z Arsenalu, přitom ještě nedávno ho téměř úspěšně verbovali do anglického A-týmu poté, co odehrál řadu utkání za mládežnické výběry Albionu.

První gól dali domácí, v 60. minutě se trefil Etebo Oghenekaro, v nastaveném čase vyrovnával ke smutku domácího publika Mohamed Salah, kdysi hráč Chelsea, nyní AS Řím. Ve dvou zápasech neporažený Egypt je v rozehrané skupině první se čtyřmi body, Nigérie má dva. Postupuje pouze vítěz.

Reklama

Související témata: