Hlavní obsah

Nejdřív originální oslava, vzápětí hrůza! Smrt v přímém přenosu

Bukoba

Zaujal gólem i originální oslavou, krátce na to zemřel. Tragická událost se stala v Tanzánii při utkání týmů do 20 let. Ve 30. minutě Ismail Mrisho Khalfan dal gól za svůj tým FC Mbao, zhruba o půl hodiny později po nepříliš významném kontaktu se soupeřem z FC Mwadui zůstal ležet na trávníku a už mu nebylo pomoci.

Smrt na fotbale v Tanzánii

 
Článek

Ta situace vypadala zcela nevinně. Rozhodčí přerušil hru až po pár sekundách, kdy hráč po pokusu se zvednout zůstal v nepřirozené poloze. Když s ním spoluhráči začali pohybovat, bylo patrné, že je zle. Na končetinách byla patrná křeč. Jinak už se hráč ke zděšení všech přítomných na stadiónu v Bukobě vůbec nehýbal. Pomoc byla marná.

Na nosítkách ho ještě nesli k autu záchranářů, ve kterém ovšem podle zpráv z místa nebylo resuscitační zařízení. A podle všeho snad ani nešlo o sanitku. Utkání dohráli, tým Mbao vyhrál 2:0. V nemocnici mezitím byl Khalfan prohlášen za mrtvého.

„Snažili jsme se ze všech sil, nebyla ale patrná už žádná odezva," komentoval jeden z lékařů pro tamní média pokus o záchranu devatenáctiletého hráče, jemuž zřejmě selhalo srdce jako před časem jiným, i známější fotbalistům. Kamerunec Marc Vivian Foe se zhroutil a zemřel v roce 2003 během Konfederačního poháru FIFA proti Kolumbii. Letos v květnu jeho krajan Patrick Ekeng zemřel po kolapsu na hřišti během utkání v Rumunsku.

Reklama

Související témata: