Hlavní obsah

Málem se zranil a ještě musel skládat pro ostatní básničku

Tbilisi

Úspěšný vstup do evropského šampionátu má česká reprezentační devatenáctka za sebou, únavu ale hráči cítí. Aby ne, když se zahajovací zápas se Švédskem hrál v gruzínském Tbilisi v pětatřicetistupňovém vedru. A v druhém duelu proti Portugalcům to nejspíš nebude jiné. „Hrál jsem, co to šlo a obdivuju kluky, že to vydrželi až do konce. A ještě vítězného. Teď už se cítím mnohem lépe, bylo to jen momentální vyčerpání,“ přiznával záložník Daniel Mareček, který se ještě dlouho po utkání necítil vůbec dobře.

Foto: Sport.cz

Po úvodním duelu proti Švédsku sbírali čeští mladíci síly.

Článek
Fotogalerie

Drobné problémy mají také defenzivní hráči Alex Král, jehož trápí nakopnutý sval a gólman Martin Jedlička, kterému se v nových kopačkách udělaly puchýře.

„Nemáme žádné vážnější zranění a kluci se cítí relativně dobře. Pondělí bylo hlavně o uvolnění a vyplavení únavy, takže jsme využívali zdejší výborné podmínky k regeneraci," nechal se slyšet týmový lékař Martin Held. Dopolední trénink byl rozdělený podle vytížení hráčů, část měla intenzivní jednotku s trenéry, zatímco většina se s fyzioterapeuty věnovala regeneraci, protažení a vyběhání zápasové únavy.

Hned ráno dva semináře

Hráči ale museli během dne dohnat i spánkový deficit po utkání. Ráno si totiž přivstali na dva semináře o dopingu a nebezpečí sázek.

„Jsme celkem v pohodě, ale spal bych. Budu to muset dohnat po obědě," posteskl si kapitán Ondřej Šašinka.

V podstatě každou aktivitu provází i nějaká soutěž, ať už jde o trénink nebo třeba jen procházku. Při jedné vycházce k nedalekému jezeru proběhl hod na dálku slabší rukou. Výkony byly vyrovnané, jen Denis Granečný se „uhodil", i když naštěstí nedošlo k úrazu.

„Vzal jsem si moc těžký kámen a podle toho to dopadlo. Jak nejsem zvyklý házet druhou rukou, tak mi kámen vyklouzl. Musel jsem proto skládat básničku pro mančaft," smál se levý obránce české devatenáctky.

Reklama