Hlavní obsah

Liberec s Třincem jen remizoval, ale semifinále mu neuniklo

LIBEREC

Fotbalisté Liberce si zahrají v semifinále Poháru ČMFS, přestože ve středeční čtvrtfinálové odvetě s druholigovým Třincem doma jen remizovali 2:2. Před týdnem ale na severu Moravy zvítězili vysoko 3:0 a mohli slavit poklidný postup. Jméno soupeře pro další fázi soutěže se dozví při pátečním losování.

Článek

Liberec díky vysokému vítězství v prvním vzájemném utkání rázně nakročil k semifinálové účasti, a i proto si dnes trenér Ladislav Škorpil mohl dovolit šetřit některé z opor. Z tradiční základní jedenáctky odpočívali brankář Zlámal, bek Holeňák, záložníci Bílek s Dortem a volno dostali také útočníci Kerič s Nezmarem, ale i hosté se v základní sestavě představili jen se třemi hráči, kteří nastoupili o víkendu ve druhé lize.

V nevlídném počasí a komorní atmosféře hráli domácí chvílemi lehkovážně a aktivní hosté občas dokázali favorita přehrát. Liberec, vítěz poháru z roku 2000, se začal prosazovat až po půl hodině hry. První šance útočníků Smetany a Radzinevičiuse ještě úspěchem neskončily, ale druhý jmenovaný litevský útočník tři minuty před poločasem po skrumáži překonal brankáře Bruka, který předtím dvakrát vychytal Košťála a Smetanu.

Třinec se ale nepřestal prát o dobrý výsledek. Pět minut po poločase z dálky napřáhl Cieslar a tečovaná střela skončila za Hauzrovými zády. Liberec však chtěl potěšit nejvěrnější diváky vítězstvím a sedm minut před koncem byl blízko, když mu střídající Frejlach po dvaceti minutách pobytu na hřišti pohotovým volejem vrátil vedení.

Pak mohl náskok zvýšit ještě Smetana, ale ten svoji dnešní smůlu neprotrhl, když hlavičkoval jen do břevna. A trest na sebe nenechal dlouho čekat: třinecký výpad do liberecké obrany zakončil Lukšík, který se protáhl kolem dvou beků a poradil si i s vyběhnutým gólmanem Hauzrem.

FC Slovan Liberec - Fotbal Třinec 2:2 (1:0)
Branky: 42. Radzinevičius, 83. Frejlach - 50. Cieslar, 90. Lukšík. Rozhodčí: Adámek - Filgas, Kubáň. Diváci: 978. První zápas 3:0. Postupuje Liberec.
Liberec: Hauzr - Polák, Bejbl, Košťál, Janů - Papoušek (74. Dočkal), Gecov, Vlasko (61. Frejlach), Liška - Radzinevičius (84. Brožík), Smetana. Trenér: Škorpil.
Třinec: Bruk - Sostřonek (56. Lisický), Pindor, Hupka, Martinčík (72. Matěj) - Malíř, Berger (46. Konečník), Cieslar, Ďurica, Lukšík - Veselý. Trenér: Kouřil.

Reklama