Hlavní obsah

Brankář Bohemians Winter: Takový gól jsem ještě nedostal

PRAHA

Dva nejdůležitější aktéři středečního semifinálového duelu mezi pražskými kluby Bohemians a Spartou přišli po závěrečném hvizdu mezi novináře. Smutný gólman domácích Václav Winter a šťastný střelec jediné branky zápasu Jiří Jeslínek ze Sparty. „Hodně jsem to Spartě usnadnil,“ kál se Winter.

Článek

„Největší zásluhu na brance mám jednoznačně já,“ řekl ironicky Winter a pokračoval: „Jirka presoval, dohrával situaci. Chtěl jsem to hrát z první, pak na mě ale zakřičel náš obránce, mně se střetly myšlenky a najednou bylo zle.“

Ani sám střelec nečekal, že by zmiňovaná akce mohla skončit brankou. „Předpokládal jsem, že to brankář odkopne z první, pak mě míč trefil do podrážky a odrazil se do branky. Raději jsem balón ještě dobíhal pro případ, že se odrazí od břevna,“ popsal svůj zásah Jeslínek.

Winter si po zápase sypal popel na hlavu. „Takový gól jsem ještě nedostal, je to jednoznačně moje chyba, beru to na sebe. Mrzí mně, že jsem to Spartě tolik usnadnil, hlavně vůči výkonu mých spoluhráčů, kteří dnes hráli nad své možnosti,“ pochválil mužstvo gólman, na jehož minelu se bude dlouho vzpomínat. „Je to týmový sport, mrzí mě, že to rozhodlo utkání,“ doplnil. Popřel však, že by ho to poznamenalo po psychické stránce. „Nemůžete se sesypat, to prostě nejde,“ odmítl.

Podle obou však o postupujícím rozhodnuto není. „Jsme rádi, že si na Spartu vezeme vítězství, rozhodnuto však ještě není,“ řekl Jeslínek. Podobný názor zastává i Winter. „Je to fotbal, stát se může cokoli. Když nechytneme Spartu při výborném dnu, tak můžeme postoupit,“ doufá Winter. Oba celky čeká odveta příští středu na Letné.

Reklama

Související témata: