Hlavní obsah

Ostrava i bez Svěrkoše a Galáska přešla přes Brumov

BRUMOV

Ostravští fotbalisté jsou ve třetím kole Poháru ČMFS. Na postup proti diviznímu Brumovu se bez Svěrkoše, Galáska a Lukeše ale nadřeli. Vítězství 2:1 Baníku na půdě outsidera půl hodiny před koncem zajistil Mario Lička. V dalším kole Ostravu čekají Boskovice.

Článek

Na uklidňující první gól přitom nemusel favorit čekat dlouho. Zeher se už po deseti minutách opřel do odraženého míče a jeho volej z 20 metrů doplachtil bez nároku gólmana Vypušťáka do pravého koutu brumovské branky.

Víc toho však Ostrava vyjma územní převahy v prvním poločase neukázala. Laxní výkon nevedl k dalším šancím ani gólům. Domácí se poprvé osmělili po čtvrthodině, kapitán Lysáček po závaru ještě přestřelil. Pak však Brumovu vyšel signál: Kiačik posunul míč z přímého kopu Šindlerovi, který ho z 20 metrů parádně napálil pod břevno.

Ostravský kouč Večeřa v přestávce zahýbal sestavou a čerství Metelka s Mičolou na čas zrychlili i hru. Zeher v 52. minutě po sólu obešel gólmana a trefil boční síť, o sedm minut později však Metelkův centr prošel napříč celým malým vápnem a do prázdné branky ho poslal Lička.

Trápení Ostravy 

Baník se pak znovu trápil. Nervy favorita poškádlil domácí Šindler ještě v 69. minutě, když jeho další přímý kop z velké dálky spadl na břevno. V závěru se domácí po skluzu Pavlíka na Řeháka ještě dožadovali penalty, ale sudí střet v pokutovém území jako faul neposoudil.

"Podstatné je, že jsme splnili cíl. Změn v sestavě přece jen bylo více a na výkonu to bylo poznat," řekl trenér Karel Večeřa. "Je to o hlavě. Když dáte soupeři šanci, aby se chytil gólem, je to v takových zápasech těžké. První poločas byl špatný, chybělo mi tam nasazení. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, soupeře jsme přehráli a vítězství mohlo být vyšší," dodal.

V druhém středečním utkání zvítězily třetiligové Mutěnice 5:0 na hřišti divizního týmu Šardic. Hattrick vstřelil Obal, dvakrát skóroval Helíšek. Příštím soupeřem Mutěnic bude vítěz zápasu Velké Meziříčí - České Budějovice.

Pohár ČMFS - 2. kolo:
Elseremo Brumov - Baník Ostrava 1:2 (1:1)
Branky: 34. Šindler - 10. Zeher, 59. Lička. Rozhodčí: Kocián - Pelikán, Marek. ŽK: Bartošák, Zvoníček - Zeher. Diváci: 1700.
Sestava Ostravy: Buček - Řezník, Pavlík, Bolf, Tchuř - Rajtoral (46. Metelka), Marek, Otepka (87. Neuwirth), Lička - Zeher, Střihavka (46. Mičola). Trenér: Večeřa.
Šardice - Mutěnice 0:5 (0:1).

Reklama

Související témata: