Hlavní obsah

Liberec si v Olomouci zajistil postup do čtvrtfinále Poháru ČMFS

OLOMOUC

Fotbalisté Liberce postoupili do jarního čtvrtfinále Poháru ČMFS po té, co v úterním souboji prvoligových celků vyhráli v Olomouci 2:0. O góly se ve druhé půli postarali Jan Blažek s Ondřejem Smetanou. Hosté tak Sigmě odvedli páteční prohru 1:2 z ligové soutěže.

Článek

Od počátku byli výrazně aktivnější Liberečtí, ale pozorná obrana Sigmy je do šancí nepouštěla. Až v 16. minutě si na Dortův přímý kop naběhl Smetana a gólman Lovásik se s úlevou jen díval, jak míč míjí jeho levou tyč. Na druhé straně vystrašil Zlámala zase Melinho, ale jeho bomba z 20 metrů bránu také minula. Vzápětí pálil tvrdě Hořava, avšak jen do tyče.

Po přestávce byl znovu jasně lepší Liberec a v 57.minutě se již dočkal, když Blažek perfektním dloubákem přehodil Lovásika. Když pak osm minut před koncem vymetl šibenici Smetana, bylo definitivně rozhodnuto.

„Začali jsme výborně, ale přesto to vypadalo, že naše snaha zůstane bez efektu. Paradoxně, když Sigma přidala, přišel gól a od té doby jsme hru kontrolovali,“ tvrdil kouč Liberce Ladislav Škorpil. „První gól skutečně rozhodl. Hráči to pak v hlavách zabalili a to mně mrzí. Faktem ale je, že do hry jsme se dostávali hodně složitě. Postrádal jsem tempo, kombinaci i zdravou agresivitu,“ uvedl olomoucký trenér Zdeněk Psotka.

Pohár ČMFS - 4. kolo
Sigma Olomouc - Slovan Liberec 0:2 (0:0)
Branky: 57. Blažek, 81. Smetana. Rozhodčí: Královec - Kordula, Wilczek. ŽK: Komárek, Hořava - Smetana, Blažek, Dort, Gebre Selassie. Diváci: 1675.
Olomouc: Lovásik - Rossi, Hudec (13. Komárek), Šuškavčevič, Onofrej - Kaščák, Hořava - Janotka, Melinho, Hubník (82. Doležal) - Ordoš (46. Pospíšil). Trenér: Psotka.
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Polák - Frejlach, Bílek (46. Radzinevičius), Dort, Dočkal - Blažek (80. Kerič), Smetana (83. Nezmar). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: