Hlavní obsah

Teplice se po šesti letech těší na semifinále poháru

LIBEREC

Fotbalisté Teplic ve čtvrtfinále Poháru ČMFS vyřadili Liberec a po šesti letech, když v roce 2003 celou soutěž vyhráli, se radují z postupu mezi nejlepší čtveřici. Teplice ve středeční odvetě vyhrály na půdě severočeského rivala 2:0, když se trefili Vachoušek s Kleinem, a po úvodní remíze 0:0 ze Stínadel Liberec vyřadily. Tepličtí se jméno semifinálového soupeře dozvědí při pátečním losování, hrát o finále by měli 6. a 13. května. Naopak Liberec neobhájí loňskou finálovou účast.

Článek

Před zápasem se více věřilo díky lepší aktuální formě Liberci, který v sobotu ovládl severočeské derby v Jablonci, naopak Teplice dnes musely napravovat prohru a hlavně nevýrazný výkon v Mladé Boleslavi. Liberec měl navíc o motivaci postaráno, protože právě v Teplicích v 17. ligovém kole prohráli svůj zatím jediný jarní zápas.

Středečnímu zápasu mohla dát jiný ráz už pátá minuta, kdy domácí útočník Smetana krásnou ránou zpoza pokutového území napálil břevno. Po vlažném úvodu se však hosté z Teplic herně zvedli a jejich zlepšení dokumentovala nebezpečná střela režiséra hry Vachouška, s níž měl Hauzr, který v poháru dostal důvěru místo jedničky Zlámala, velké problémy. Právě návrat Vachouška, jehož kouč Plíšek v posledním utkání postrádal kvůli žlutým kartám, Teplicím výrazně pomohl.

Stožický v samostatném úniku přestřelil

I díky Vachouškovi hosté drželi míč a nepouštěli Liberec na dostřel branky. Deset minut před poločasem naopak zaútočili žlutomodří a Stožický promarnil velkou šanci, když v samostatném úniku přestřelil. Naopak Liberec jen marně hledal tvář i proto, že v sestavě chyběly zraněné opory Kerič, Holeňák či Nezmar.

Slovan vadnul i po poločase a hostům nechával čím dál víc prostoru. Mareš v 49. minutě ještě na centr beka Rosy nedosáhl, ale další průnik z levé teplické strany už byl pro domácí kritický. Po dalším Rosově průniku se míč dostal až k Vachouškovi, který zůstal mezi stopery úplně volný a povedenou střelou k tyči přiblížil Teplice k postupu.

Domácí kouč Škorpil reagoval nasazením ofenzivních typů Frejlacha, Dorta a především Keriče z lavičky, ale ani nová krev Liberec neoživila. Dvacet minut před koncem naopak hosté znovu unikli po levém křídle a Verbířův centr tentokrát hlavou přesně zakončil stoper Klein.

Plíšek vyzdvihl výkon Verbíře

Diváci v tu chvíli začali houfně opouštět stadion v předtuše, že jejich oblíbenci kýžené tři góly k postupu vstřelit nedokážou. Realita jim dala za pravdu, zlomení domácí už výsledek nezkorigovali. Naopak teplický triumf v nastavení mohl zpečetit střídající Hašek, který po další přihrávce výtečného Vachouška přestřelil břevno.

„Jsem rád, že jsme se zvedli po nepovedeném ligovém utkání v Mladé Boleslavi. Přečkali jsme první šanci soupeře a rozehráli jsme se k výbornému výkonu. Velký zápas sehrál Verbíř, který na poslední chvíli nahradil v základní sestavě Vaščáka, jenž se zranil při rozcvičení. Vážím si postupu přes tak kvalitní celek jako je Liberec,“ konstatoval teplický trenér Jiří Plíšek.

Liberecký kouč Ladislav Škorpil si posteskl: „Hra se nám dařila jen prvních deset minut, kdy jsme se mohli dostat do vedení. Další fáze utkání ale patřila aktivním Teplicím. Při výběru sestavy jsme byli omezeni marodkou, na lavičku museli jít i nedoléčení hráči.“

Odveta čtvrtfinále Poháru ČMFS:
FC Slovan Liberec - FK Teplice 0:2 (0:0)
Branky: 54. Vachoušek, 71. Klein. Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Moudrý. ŽK: Dočkal - Rosa. Diváci: 2500. První zápas 0:0, postupují Teplice.
Liberec: Hauzr - Janů, Radek Dejmek, Košťál, Vulin - Dočkal, Gecov, Papoušek (73. Dort), Liška (63. Frejlach) - Smetana (64. Kerič), Blažek. Trenér: Škorpil.
Teplice: Grigar - Merzič, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř (89. Hašek), Vachoušek, Ljevakovič, Matula, Stožický - Mareš (85. Smejkal). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.