Hlavní obsah

Slavia vybouchla i v poháru, druholigové Slovácko dobylo Eden

PRAHA

Jestli chtěli fotbalisté Slavie skrývat trumfy před závěrem Gambrinus ligy, v níž už pět kol nevyhráli, povedlo se jim to dokonale. V prvním utkání semifinále Poháru ČMFS totiž doma senzačně prohráli se Slováckem 0:1! Druholigový tým tak je prvním českým mužstvem, které v novém Edenu vyhrálo. Odveta se hraje příští středu a Slavia má na Slovácku co dohánět...

Článek

Jako by Slavia neměla v posledních týdnech svých starostí dost. Zvýšením cen vstupenek na poslední ligová kola si ještě naštvala vlastní fanoušky. Ti v kotli rozvinuli transparent „Horší než prohra? Vyjebání s fans“ a ve 2. minutě opustili svůj sektor. V něm zanechali jen další transparent „Výběrové ticho za výběrové ceny“, přesunuli se za opačnou branku a byli zticha. Eden tak patřil početné skupině příznivců Slovácka. Slávisté začali normálně fandit až ve 35. minutě.

Trenéra Jarolíma však asi ještě víc pálilo, že do již tak početné marodky záhy přibyl také Švento. Chvíli zkusil pajdat, ale již ve 14. minutě musel ze hřiště. Navíc ani výkon v prvním duelu semifinále nestál za nic. Ani nebylo divu, že do první šance se dostal nejlepší střelec hostujícího týmu Chmelíček, po střetu s Brabcem upadl a chtěl penaltu, která by však byla příliš přísná.

Zajímavé akce přinesl až závěr prvního poločasu. Povel dal hostující Perůtka, jehož bombu zkrotil akrobatickým zákrokem Vaniak. Jako by to slávisty probralo, šance měli Milan Černý i Jarolím, také Filipko však v brance Slovácka kraloval.

Po přestávce se znovu ukázalo, že s druholigovým týmem, který už vyřadil Brno, Kladno a Baník, nejsou žádné žerty. Kazár v 63. minutě přesně rozehrál přímý kop, nejvýš vyskočil zkušený kapitán Formánek a hlavou otevřel skóre. Vydařená spolupráce dvou exligových hráčů jen zvýraznila bídu, v níž se Slavia od dubna babrá. Snaha o vyrovnání byla z její strany jalová, Brabec trefil pět minut před koncem jen boční síť.

Tragédie, horší už to být nemůže...

"Horší už to snad výsledkově být nemůže... Do nedělního ligového zápasu s Českými Budějovicemi musíme kompletně změnit myšlení, musím na každém hráči vidět, že jde na hřiště vyhrát," hřímal rozčarovaný Karel Jarolím.

Slávisté se hned po zápase uzavřeli v šatně a všechno si vyříkali. "Tragédie! Přijede sem Slovácko a my nemáme pořádné šance... Teď není na co čekat, pořád ještě máme titul ve svých rukou a nemusíme se ohlížet na jiné. Kdyby to ale takto mělo jít dál, tak neskončíme ani do třetího místa," poukázal záložník Jaroslav Černý.

Smát se mohli jen Moravané. Že právě druholigové Slovácko jako první pokoří Eden, to je pořádná senzace. "Možná tady změní historické statistiky, že my jsme tu vyhráli první, ale tomu já nedávám žádný význam. Jsme v poločase a favoritem na postup je pořád Slavia," v klidu konstatoval trenér Josef Mazura.

Slavia Praha - Slovácko 0:1 (0:0)
Branka: 63. Formánek. Rozhodčí: Hrubeš - Kordula, Dobrovolný. ŽK: Hubáček - Chmelíček, Perůtka.
Slavia: Vaniak - Dřížďal (68. Fořt), Suchý, Brabec, Švento (14. Hubáček) - M. Černý, Belaid, Jarolím, J. Černý (55. Janda) - Ivana, Pekhart. Trenér Karel Jarolím.
Slovácko: Filipko - Randa, Němčický, Formánek, Kubáň - Fujerik, Perůtka, Kordula, Kazár (84. Stýskala) - Hani (57. Ondřejka), Chmelíček (74. Görner). Trenér Josef Mazura.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.