Hlavní obsah

Příbram přečkala ostravský nápor a jde do jarního čtvrtfinále

OSTRAVA

Fotbalisté Příbrami uhráli v odvetě 4. kola Ondrášovka Cupu v Ostravě bezgólovou remízu a po domácím vítězství 2:0 postoupili do jarního čtvrtfinále. Baník měl po celé utkání výraznou územní převahu, vyložených šancí už méně. Nejblíž gólu byl Kraut, který v první půli trefil břevno.

Foto: Petr Eret, ČTK

Fotbalisté Příbrami postupují do čtvrtfinále Ondrášovka Cupu.

Článek

Z dvougólového deficitu dnes mohl Baník rychle umazat jednu branku. Zeher se po kolmici za obranu už v šesté minutě ocitl sám před Krbečkem, ale ten jeho ránu levačkou zlikvidoval.

Pak se domácí složitě prokousávali přehuštěným středem. Z vytrvalého, ovšem jen platonického náporu vzešla po půlhodině Krautova nadějná hlavička, kterou zastavilo břevno.

Bez odpočívajícího špílmachra Lukeše chyběl převaze Baníku moment překvapení. Příbram po obrátce bez vážnějších problémů uchránila pokutové území před neúčelnou kombinací soupeře.

Domácí to v závěru nejvíce zkoušeli z dálky. I když hlavně rány Tchuře a Ličky nadělaly Krbečkovi spoustu nepříjemností, příbramská branka zůstala pro Slezany zakletá. Obrovskou šancí spálil pět minut před koncem ještě Mičola a Ostrava tak v poháru skončila.

"Splnili jsme svůj úkol, i když s naší ofenzivou jsme dnes nebyl spokojen. V prvním poločase ani s hrou našich středových hráčů, kteří byli daleko od soupeře, bylo to takové alibistické. Ve druhém poločase se to zlepšilo. Měli jsme i některé nadějné protiútoky, které jsme bohužel trestuhodně nedotáhli," řekl příbramský trenér Karol Marko.

Ostravský kouč Miroslav Koubek cítil zklamání jen z vyřazení. "Postup jsme si prohráli v Příbrami. V úvodu byla klíčová situace, když Zeher ve stoprocentní šanci nepřekonal Krbečka. To byla pro vývoj velká škoda. Byly tam i možnosti ve druhém poločase, ale Příbram použila všechny taktické triky, kterými nás ubrzdila," řekl Koubek.

Za výkon však své svěřence pochválil. "Herně jsme nezklamali. Oživili jsme sestavu hráči z lavičky a oni ukázali, že se přibližují kvalitě základu. Až obdivuju hráče za to, když jsme hráli vabank, jak pochytali přečíslení soupeře. S výkonem jsem opravdu spokojen," dodal Koubek.

Odvetné utkání 4. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:
Baník Ostrava - FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Makovička - Wilczek, Urban. Diváci: 2551. První zápas: 0:2, postupuje Příbram.
Ostrava: Buček - Řezník, Neuwirth, Neves (79. I Hjong-sang), Tchuř - Wojnar, Marek, Lička - Varadi, Zeher (60. Metelka), Kraut (61. Mičola). Trenér: Koubek.
Příbram: Krbeček - Plašil, Müller, Štochl, Nohýnek - Tarczal - Klesa, Videgla (79. Hušbauer), Dort (72. Wágner), Šmejkal (63. Rodrigues) - Huňa. Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: