Hlavní obsah

Skácel: My jsme Slavia, takže musíme vyhrát každý zápas

Střílí často, střílí rád. Díky své rychlosti se levonohý záložník Rudolf Skácel dostává po návratu do fotbalové Slavie často do šancí, ale gól ještě nedal. Také pohárová odveta s Karvinou jako by byla pro něj i celý tým symbolická. Branka se celá třásla, ale zase trefil jen tyč a pak břevno... „Snad jsem si první gól schoval na neděli proti Brnu,“ doufá Skácel.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Slavie Rudolf Skácel uniká plzeňskému Milanu Petrželovi.

Článek

Nejdřív tyč, chvíli poté břevno. To jste celý vy...

Bohužel, občas potřebuje člověk i štěstí. Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli a že jsme to konečně prolomili. Dotlačili jsme tam dva góly a postoupili. Doufejme, že můj první gól přijde třeba hned teď v neděli.

Slavia naposledy vyhrála v půlce října nad Kladnem, takže vy jste se s Karvinou radoval poprvé.

Potřebovali jsme zlou sérii zlomit. Určitě to bylo nepříjemné, byli jsme pod tlakem. Postup v poháru byl moc důležitý. Teď musíme zvládnout i poslední podzimní zápas v lize a uděláme pro to maximum.

Skácelovy starty po návratu do Slavie
26. říjnaSlavia - Olomouc 1:2Gambrinus liga
31. říjnaPříbram - Slavia 1:0Gambrinus liga
9. listopaduSlavia - Plzeň 0:0Gambrinus liga
14. listopaduKarviná - Slavia 1:0Ondrášovka Cup
21. listopaduJablonec - Slavia 1:1Gambrinus liga
25. listopaduSlavia - Karviná 2:0Ondrášovka Cup

V lize jste v polovině tabulky. Uvědomovali jste si důležitost pohárového postupu přes Karvinou?

My jsme Slavia, musíme vyhrávat každý zápas. Je tedy jedno, jestli jde o pohárové nebo přátelské utkání. V této situaci jsme to potřebovali hlavně zlomit a to se podařilo.

Neříkali jste si tedy, že pohár už je pro vás jedinou cestou do Evropy?

Nad něčím takovým jsme vůbec nepřemýšleli. Byl to další důležitý zápas, který jsme hráli doma a který jsme museli za každou cenu zvládnout. Ale cesta do poháru pořád ještě vede i z ligy. Jsme přece teprve v polovině, takže bych  to neuzavíral. Musíme se připravit na další utkání, což je v neděli Brno. Chtělo by to znovu nastoupit na soupeře takovým způsobem jako proti Karviné a rychle dát gól.

Někteří vaši spoluhráči ovšem přiznali, že cítili velký tlak.

Slavia musí vyhrávat každý týden. A když se nedaří, tak je okamžitě pod velkým tlakem. Důležité je, že jsme vyhráli. Věřím, že nás to nastartuje. Jede se dál!

Reklama

Související témata: