Hlavní obsah

Plzeň zdolala v poháru Příbram 1:0 gólem Bakoše

PLZEŇ

Fotbalisté plzeňské Viktorie porazili v prvním zápase čtvrtfinále Ondrášovka Cupu Příbram 1:0. V nepříliš pohledném utkání zajistil domácím vítězství minutu před koncem prvního dějství Bakoš. V ofenzivě neškodní hosté se na odpověď nezmohli.

Článek

Oba soupeři si zopakovali vzájemný souboj z minulého týdne, kdy ve Štruncových sadech v rámci ligy prohrála Příbram 1:3. Do dnešního utkání nastoupili hosté bez zraněné brankářské jedničky Krbečka a jeho náhradník Rondzik se dostal brzy do tempa. Limberského dalekonosná střela se ještě do prostoru mezi tyčemi nevešla, za chvíli ale Bystroň dlouhou přihrávkou našel nabíhajícího Horvátha, jehož tvrdou střelu příbramský gólman skvěle vyrazil.

Hosté především bránili a směrem dopředu se téměř nevysouvali. Ve 20. minutě ale po levé straně utekl Šmejkal, odcentroval a Rodriugues hlavou na malém vápně nepochopitelně netrefil branku. Domácí stále naráželi na dobře organizovanou defenzivu Příbrami. Jak ji překonat naznačil přesnou přihrávkou do prostoru Rýdel, Petržela však v dobré pozici pálil nad břevno. Radost přinesla domácím až situace těsně před koncem první půle, když se zblízka prosadil nekrytý Bakoš, který se trefil i v nedávném ligovém duelu.

Po přestávce hráli hosté odvážněji, ale výraznější příležitost si nevypracovali. Naopak Západočechy mohl po hodině hry uklidnit z trestného kopu Horváth, jeho přesnou střelu z 25 metrů vytlačil Rondzik na levou tyč. Navýšit plzeňské vedení mohl aktivní Limberský, ale průnik do šestnáctky deset minut před koncem zakončil slabou střelou.

Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 44. Bakoš. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Urban. ŽK: Střihavka, Bakoš, Horváth - Šmejkal, Hušbauer, Huňa. Diváci: 1349.
Plzeň: Daněk - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela, Kolář (86. Jiráček), Rýdel, Horváth, Rezek (73. Střihavka) - Bakoš. Trenér: Vrba.
Příbram: Rondzik - Plašil, Nohýnek, Štochl, Šmejkal - Huňa, Hušbauer (90+2. Fantiš), Tarczal, Borek, Pleško (70. Klesa) - Rodrigues (61. Wágner). Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: