Hlavní obsah

Baník přenesl mizérii i do poháru. A po porážce ve Slavičíně čelil ataku fanoušků

SLAVIČÍN

Fotbalisté Baníku Ostrava podtrhli své tápání v lize vyřazením ve druhém kole domácího poháru na hřišti třetiligového Slavičína. Domácí outsider a až čtrnáctý celek MSFL zvítězil 5:4 v penaltovém rozstřelu, když v normální hrací době skončilo utkání bez branek. Hosté osm minut před koncem neproměnili pokutový kop.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mizérie Baníku pokračovala i v domácím poháru.

Článek

Baník věřil, že v zápase, který byl kvůli podmáčenému terénu přeložen z původního termínu v reprezentační pauze, zapomene na pět ligových porážek po sobě. "Musí to být naše startovací čára, takový ten správný odrazový můstek ke zlepšení. Je naší povinností jít tvrdě za postupem, nic jiného si nepřipouštíme," burcoval své svěřence trenér Ostravy Miroslav Koubek.

Ani rozbor videa posledního utkání Slavičína s Břeclaví, ani speciální soustředění den před utkáním ale nebylo Baníku nic platné. Favorit místo očekávaného tlaku čelil hned v úvodu dvěma velkým šancím domácích a ani v následném průběhu první půle třetiligového soupeře příliš nepřehrával. Těsně před pauzou navíc dostal dvakrát během krátké chvíle žlutou kartu ostravský Marek a musel předčasně pod sprchy.

Slezané i v deseti vyvinuli po změně stran tlak, ale v zakončení byli bezzubí. Varadi pálil po hodině hry jen do brankové konstrukce a osm minut před koncem dokonce Neves zahodil pokutový kop, když z penaltového puntíku přestřelil.

Slavičín se při penaltách nemýlil

Nadšeně bojují domácí i za cenu červené karty v samém závěru dotáhli duel do penaltového rozstřelu, ve kterém se ani jednou nemýlili. Naopak hostující Koukal v páté sérii neuspěl a prohloubil ostravskou mizérii této sezóny.

"Na těžkém terénu bylo náročné se prosadit. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale nedotáhli do konce. I když mužstvo hrálo dlouho v deseti, tak hráčům nemůžu nic vytknout. Dřeli jako koně. Ale kombinace na těžkém terénu byla složitá. Před koncem jsme mohli rozhodnout z penalty, bohužel, není nám přáno," řekl po utkání ostravský kouč Miroslav Koubek.

Navzdory dnešní blamáži by jeho post měl zůstat pevný. Šéf klubu Tomáš Petera za ním nadále stojí a o jeho odvolání neuvažuje. "To je vyřešená věc, probírali jsme to s majitelem klubu," podotkl Koubek.

Fanoušci chtěli vysvětlení přímo na trávníku

Jiného názoru jsou ovšem fandové Baníku. Ve Slavičíně jich několik desítek bezprostředně po penaltovém rozstřelu vtrhlo na trávník a ostravští hráči opouštějící hřiště se stali terčem výbuchu hněvu. René Bolf s Martinem Lukešem byli napadeni verbálně, Radima Řezníka se jeden z příznivců snažil zastavit taháním za dres a fyzickému napadení se podle klubového webu museli bránit také Zdeněk Šenkeřík se Zdeňkem Koukalem. Situaci se ale pořadatelům podařilo uklidnit.

"Pokud naši příznivci vyslovují nespokojenost, mají na to právo. Ale kdyby tam měly být nějaké ataky, tak by to překročilo míru slušnosti. Ale tuhle situaci jsem neviděl," komentoval na serveru tn.cz akci fanoušků trenér Baníku Koubek.

Do další pohárové fáze naopak bez problémů proklouzli fotbalisté Liberce, kteří v posledním ligovém kole Baníku uštědřili potupnou porážku 4:1. V dohrávce Ondrášovka Cupu na hřišti divizního Kolína Severočeši vyhráli 3:0 a zkompletovali tak sestavu týmů postupujících do třetího kola.

Utkání 2. kola fotbalového Ondrášovka Cupu
Slavičín - Baník Ostrava 0:0, na penalty 5:4
Rozhodující penalta: Stýskala. Rozhodčí: Možíš. ČK: 89. Hořák - 43. Marek. Diváci: 1650.
Sestava Ostravy: Daněk - Řezník, Neuwirth, Bolf, Šmejkal (58. Neves) - Lukeš, Marek, Greguš (90. Pilík) - Šenkeřík, Varadi (78. Frejlach), Koukal.
Kolín - Slovan Liberec 0:3 (0:1)
Branky: 19. Dejmek, 63. Štajner, 88. Gecov. Rozhodčí: Nenadál.
Sestava Liberce: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman - Vácha, Štajner, Gecov, Bosančič (74. Liška) - Kerič (80. Zeman), Nezmar (63. Vojta).
Program 3. kola fotbalového poháru Ondrášovka Cup
21. září: 16:30 Dukla Praha - Baumit Jablonec, Písek - Třinec.
22. září: 16:30 Kunice - FK Mladá Boleslav, Opava - Varnsdorf, Karviná - Slovan Liberec, Ovčáry - Zbrojovka Brno, Slavičín - Břeclav, Vrchovina - Kroměříž, Třebíč - FK Teplice, Letohrad - Viktoria Žižkov, Slavia Praha - FK Ústí nad Labem, Hulín - Sigma Olomouc, Konice - HFK Olomouc.
6. října: 16:30 Hlavice - Dynamo České Budějovice, Vlašim - Viktoria Plzeň.
9. října: 14:00 Sokolov - Sparta Praha.

Reklama

Související témata: