Hlavní obsah

Liberci vystřílel semifinále Pospíšil

LIBEREC

Fotbalisté Liberce porazili dvěma Pospíšilovými brankami Blšany 2:0 a postoupili do semifinále Poháru ČMFS. Momentálně šestý tým ligové tabulky tak má stále naději na to, že si v příští sezóně zahraje evropské poháry.

Článek

První půlhodina zápasu se nesla ve znamení neplodné převahy domácích a jediný vzruch přinesla 27. minuta, kdy Slepička umístil míč do blšanské sítě. Při předchozí přihrávce asistent rozhodčího Hojsík ovšem signalizoval ofsajd a gól neplatil. Liberec si vše vynahradil o chvíli později, kdy si Pospíšil naběhl na kolmou přihrávku a vsítil první gól.

Od té chvíle se domácí uklidnili a stali se pány na hřišti. Ještě před přestávkou se k odraženému míči dostal Kisel, šel sám na brankáře Chvalovského, ale předkopl si míč příliš dopředu a z jeho šance zbyl jen roh.

Gólovou pojistku přidal Liberec zkraje druhého poločasu. Valachovič prudce vypálil, Chvalovský míč vyrazil a Pospíšil doklepl míč pohotově do sítě. Pro útočníka, který nastoupil teprve potřetí na jaře v základní sestavě, to byly premiérové jarní branky. Shodou okolností se zaskvěl proti bývalým spoluhráčům.

Blšany se bránily i nadále. Kiselovu dělovku vyrazil brankář Chvalovský na roh, podobně jako prudkou ránu Pilného. Hosté měli šanci na snížení v 61. minutě, kdy po brejku šli tři na jednoho, ale Zelenka zakončil střelou mimo. Poprvé mezi tyče zamířili hosté až v 79. minutě, kdy neúspěšně zakončil jejich akci kapitán Pešír.

Slovan Liberec - Chmel Blšany 2:0
Poločas: 1:0. Branka: 33. a 49. Pospíšil. Rozhodčí: Jiřík - Amler, Hojsík. ŽK: Polák, Slepička - Pešír, Zelenka. Diváci: 4280.
Liberec: Hauzr (87. Lejsal) - Zápotočný, Lukáš, Valachovič, Pilný - Slepička, Polák, Kisel, Ančic (86. Langer) - Pospíšil, Hološko (70. Hamouz). Trenéři: Griga a Lavička.
Blšany: Chvalovský - Lukáč, Horáček, Šourek, Pleško - Vorel (78. Kožíšek), J. Bílek, Sýkora (51. Devátý), Pudil (84. Michal) - Zelenka, Pešír. Trenér: M. Bílek.

Reklama