Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Sparta 1:1Sparta uhrála v úvodním semifinálovém zápase Poháru České pošty na hřišti Boleslavi remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Krejčí 0 : 1
73. Chramosta 1 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali ve středečním úvodním semifinálovém zápase Poháru České pošty doma se Spartou 1:1. Pražany poslal do vedení v 52. minutě záložník Ladislav Krejčí, v 72. minutě však zařídil Středočechům vyrovnání útočník Jan Chramosta. Odvetný souboj je na programu za týden, příští víkend pak oba týmy změří síly také v Gambrinus lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský záložník David Jarolím (druhý zleva) se snaží zastavit Ladislava Krejčího z pražské Sparty (třetí zprava).

Článek
Fotogalerie

Letenští nasadili po dvou měsících do základní jedenáctky útočníka Bednáře a zimní posila se od začátku zapojovala do kombinačních akcí. V jedenácté minutě si s Bednářem narazil Hušbauer, vrátil ze strany míč na hranici vápna a nabíhající Vidlička orazítkoval horní část břevna.

Jinak ale byli v úvodu aktivnější domácí a v rozmezí dvou minut dvakrát zahrozili po centru. Nejprve po rohu těsně minul nabíhající Magera. Pak se dostal k zakončení Dosoudil, ale Čech, který mezi sparťanskými tyčemi v pohárovém duelu opět zastoupil Vaclíka, stačil hlavičku ještě před brankovou čárou zkrotit.

Po svižném úvodu tempo opadlo a těžiště se přesunulo do středu pole. Z vyrovnané hry vybočila akce Krejčího s Kadeřábkem, Miller ale nakonec neměl se zákrokem práci. Na druhé straně zahrozili Mladoboleslavští znovu ze vzduchu, Dosoudil hlavičkoval v dobré pozici nad.

Skóre otevřel Krejčí

Po přestávce pokračovala Sparta ve zlepšeném výkonu z druhé části úvodního dějství a brzy mírnou převahu přetavila ve vedoucí trefu. Millera v 52. minutě zaskočil přízemní střelou k tyči Krejčí.

Domácí až po inkasovaném gólu znovu zvýšili obrátky. Po velkém závaru a několika odrazech odvrátil se štěstím míč na roh Vidlička, v 64. minutě pak Nešpor přehlavičkoval odkrytou branku.

Sparta prováhala několik nadějných brejků a v 73. minutě ji za to stihl trest. Střídající Chramosta nadvakrát doklepl do sítě Nešporův přízemní centr a oslavil premiérový gól od návratu po operaci kolena. Středočeši zatlačili hosty na jejich půlku a nakonec nebyli daleko od obratu. Po Dosoudilově hlavičce zachránil před brankovou čárou Kweuke.

Pohár České pošty, úvodní semifinálový zápas:
FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 73. Chramosta - 52. Krejčí. Rozhodčí: Kocourek - Pelikán, Hájek. ŽK: Krejčí, Kadeřábek, Vidlička, Vácha (všichni Sparta). Diváci: 4477.
Ml. Boleslav: Miller - Kúdela, Johana, Dosoudil, Bořil - Jarolím, Ščuk - Mareš (81. Zahustel), Magera (54. Chramosta), Sivrič (68. Ondřejka) - Nešpor. Trenér: Minář.
Sparta: Čech - Vidlička, Jarošík, Polom, Pamič - Kadeřábek, Vácha, Matějovský, Hušbauer (90. Čermák), Krejčí (82. Kadlec) - Bednář (67. Kweuke). Trenér: Lavička.

Reklama