Hlavní obsah

Fotbalisté Baníku si po selhání v Ústí vyslechli od fanoušků své. Jejich kritiku chápu, uznal Svědík

Ústí nad Labem

Fotbalisté Baníku Ostrava vypadli z Poháru České pošty na půdě druholigového Ústí nad Labem po porážce 0:2. O výsledku se rozhodlo již v prvních dvaceti minutách, kdy Severočeši dali dva góly. „Zpočátku se na naší hře projevila únava z ligového duelu s Libercem. Neměli jsme čas na regeneraci,“ tvrdil ostravský trenér Martin Svědík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Martin Svědík

Článek

„Hráči neplnili to, co měli. Domácí snadno chodili do naší otevřené obrany. Soupeř si vypracoval další šance a po poločase jsme mohli prohrávat i více než dvougólovým rozdílem. Věděli jsme, že Ústí je ve formě, přesto jsem čekal, že se popereme o postup, takže cítím velké zklamání. Pro domácí to byl svátek a pro nás zápas, který jsme měli vyhrát," uznal kouč, že jeho svěřenci souboj nezvládli.

Po utkání se přesunuli hráči Baníku ke kotli svých příznivců v hledišti a poslouchali kritiku na svou adresu. „Plně ty fanoušky chápu, mají na výčitky vůči nám právo. Nechci specifikovat, co nám říkali. Pro nás to není příjemné poslouchat, jak jsme špatní," hlesl trenér poražených. Čekají tým nějaké sankce? „K tomu se nebudu vyjadřovat, soustředím na ligový zápas na Slovácku," řekl Svědík.

Brankář Michal Bárta byl také rozčarován: „Po skalpu Liberce je to rána. Zase jsme se vrátili na zem." Záložník Vladan Milosavljev se připojil: „Všude jsme byli o krok pozdě. Výsledek mohl být ještě horší a koledovali jsme si o ostudu. I když jsem nastoupil až na posledních pětadvacet minut, už s tím vývojem nešlo nic udělat."

Přerost: Proti Baníku jsem šetřil opory

Ústecký kouč Lukáš Přerost si postup pochvaloval: „Předvedli jsme výborný výkon, potěšili mě hlavně hráči, kteří nebyli dosud tolik vytížení. Vyšla nám první půle s nádhernými kombinacemi. Kluci si věřili. A vzhledem k příznivému průběhu jsem si dovolil vystřídat klíčové hráče Martykána a Zemana, abych je šetřil na příští druholigový duel. Vím, že je to proti ligovému soupeři netypický tah, ale dobře to dopadlo." Domácí přečkali i jednu slabší chvilku. „Byla tam rozpačitá dvacetiminutovka, kdy soupeř měl dvě tři šance, konkrétně tyčku a břevno. Zápas se mohl i zkomplikovat," upozornil trenér.

Ústí narazí v dalším pohárovém kole na Jablonec. „Snažíme se bavit fotbalem, ale nepropadáme euforii a nechtěl bych to zakřiknout. Vzpomínám si, že loni Ústečtí dostali od jabloneckého týmu v poháru hodně gólů, takže snad se to nebude opakovat," usmál se Přerost.

Druhý gól Ústí vstřelil Michal Pavlata, který hostuje právě z Jablonce. „Byl to můj první úspěšný zásah během ústeckého působení, a ještě proti ligovému celku. Kluci v kabině rozhodnou, kolik za něj zaplatím do pokladny, ale nevím, jestli se to vztahuje i na pohár," líčil mladík, který je příbuzným českého herce a uznávaného dabéra Michala Pavlaty.

„Je to bratr mého dědy. Kontaktoval mě, že by mě pozval do Činoherního klubu v Praze, kde účinkuje v divadle," upřesnil šikovný záložník. Do Jablonce by se chtěl v zimě vrátit do přípravy. „Začínal jsem tam už pod trenérem Komňackým, pod panem Kotalem jsem nastoupil v poháru a pod panem Skuhravým jsem byl i na lavičce v pohárovém finále," dodal Pavlata.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.