Hlavní obsah

Baník postoupil přes Třinec až po penaltách

TŘINEC

Nový kouč fotbalistů Baníku Ostrava Pavel Hapal, jenž v pondělí nahradil odvolaného Jozefa Jarabinského, má za sebou úspěšnou premiéru. Jeho svěřenci mu nicméně připravili horké chvilky, když v úterý vybojovali na půdě třetiligového Třince postup do třetího kola Poháru ČMFS až po penaltovém rozstřelu.

Foto: FC Baník Ostrava

Ilustrační foto

Článek

Nejspíš ani sami hosté nečekali, o kolik sil je duel s outsiderem připraví. Vše asi mohlo být jinak, kdyby Zeher už ve třetí minutě po sólovém ataku neposlal svůj lob jen těsně vedle tyče. Třinec podal nadšený výkon, kterým zcela vymazal rozdíl dvou soutěží. A když se Jakus v deváté minutě pověsil do vzduchu na Martinčíkův roh, domácí nečekaně vedli.

Hosté i pod velením nového kouče podali další bezbarvý výkon. Čoupek s Rajtoralem během několika sekund sice trefili břevno, ale gólové se prosadil až Klimpl, který stehnem usměrnil do sítě prodloužený Čížkův centr z rohového kopu.

Nepatrná převaha favorita

Po přestávce možná měli Ostravané opticky nepatrně navrch, ale přes dobře bránícího soupeře se nedostali do jediné šance. Penaltové rozuzlení mohl odvrátit už v nastaveném čase Žůrek, ale pokutový kop za faul na Rajtorala opřel do tyče a dorážku napálil vysoko nad. Baník si postup musel vytrpět až při závěrečných penaltách. Domácí Vyskočil nechal hned v první sérii vyniknout brankáře Rašku, zatímco Klimpl, Besta, Slončík, Metelka a Čížek byli neomylní.

"Ke spokojenosti s herním projevem je určitě daleko, důležité ovšem je, že jsme to zvládli a postoupili. V normální hrací době by to bylo ale lepší," řekl trenér Hapal. Ze své premiéry si odnesl i jiné poznatky. "Chybí nám šťáva. I kluci si už v půlce stěžovali, že toho mají plné zuby. Nemyslím, že by to bylo špatnou připraveností, ale spíš to bude v hlavách a psychice," tvrdil nový ostravský kouč, který měl na seznámení s týmem jen dva tréninky.

Hapala mrzely nevyužité šance zkraje zápasu. "Bylo by to úplně jiné. Pak jsme neuhlídali Jakuse, který je výborný hlavičkář, ale kluci prokázali morál a zvrátili nepříznivý vývoj. To se jim letos v lize zatím nedařilo," dodal Hapal.

Pohár ČMFS - 2. kolo
Třinec - Baník Ostrava 1:1 (1:1), na penalty 4:5
Branky: 9. Jakus - 33. Klimpl. Rozhodčí: Čecháček. ŽK: Metelka. Diváci: 2000.
Sestava Ostravy: Raška - Metelka, Klimpl, Besta, Čoupek (62. Mičola) - Rajtoral, Bystroň, Čížek - Lukeš (46. Žůrek), Slončík - Zeher (82. Drozd).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.